Zelda Twilight Princess [website] | Zelda Skyward Sword [website]
 Algemeen
Overige


WAPENS/ITEMS


Er werd gezocht naar "Alles"

Ancient Sky Book
Dit boek krijg je van Impaz in de Hidden Village om je te helpen toegang te krijgen tot de heavens.

Ashei's Sketch
Deze schets toon hoe Yeti van de Snowpeak een Reekfish vangt in Zora's Domain. Toon deze schets aan de Zora Prince Ralis en hij zal je vertellen hoe je een Reekfish moet vangen.

Auru's Memo
Geef dit aan Fyer, de eigenaar van het gebouw in Laky Hylia. Hierdoor krijg je toegang tot de woestijn.

Bijen larven (Bee larva)
Bijenlarven zijn een nieuwigheidje in Zelda. Ze kunnen uit bijenkorven gehaald worden die Link kapot slaat. Ze moeten in een bottle gevangen worden dan. Ze hebben verschillende mogelijkheden
 • Fishing bait: Ze kunnen gebruikt worden als aas bij het vissen.
 • Recovery: Link kan ze ook opeten, maar ze vullen maar 1/4 van een hartje bij. Dit is dus enkel zinvol als Link bijna dood is. Link zijn gezicht wordt er horrible, but hilarious van volgens sommige spelers.

Bommen
Link heeft 3 types bommen: standaard bommen. Water bommen, die gebruikt kunnen worden in water. En bomblings, bommen met pootjes, zoals Bombchu in Ocarina of Time/Majora's mask.
Link kan verschillende items combineren zoals pijl en bom om bompijlen te maken.

Bottles
Link kan bottles gebruiken om allerlei dingen in op te slaan. Zoals potions, feetjes, water en dergelijke. Je kan dergelijke bottles doorheen het spel vinden.
 1. In Upper Zora River kun je een bottle vinden. Ga naar 'The Fishing Hole' en loop rond in een afgelegen plek tot je een bord ziet met "Do not dump your empty bottles in the lac" en gebruik je vislijn in het meertje. Je kan een bottle vinden in dat meer.
 2. Je kan nog een bottle bemachtigen, als je 100 rupees hebt tenminste. Je gaat terug naar de lantaarnverkoper, in Faron, en je vraagt hem expliciet om olie, met de bottle te kopen.
 3. Je vindt de kat van Sera en als beloning krijg je een bottle, gevuld met melk. Drink de melk op en je hebt een lege bottle.
 4. Ga naar Jovani als je 20 souls gered hebt en je krijgt een bottle

Chain & Ball
Dit is ook een nieuw item van Link in Twilight Princess. Een grote bal aan het einde van een ketting. Hij kan er vijanden mee vermoorden, muren mee slopen en het gebruiken als schild. Een nadeel ervan is dat Link er trager door gaat.

Clawshot (nieuwe versie van de Hookshot)
In Zelda Twilight Princess wordt de Hookshot nu Clawshot genoemd.Er is een standaard versie, en die kan je dan upgraden naar een meer gesofisticeerde versie.
 1. Single clawshot: fungeert als de oude hookshot.
 2. Double clawshot: hiermee kan je van clawshot target naar target gaan. Je blijft constant in de lucht. (een beetje zoals Spiderman ;) ).

Dominion Rod
De Dominion Rod wordt gevonden in de Temple Of Time. Link kan het gebruiken om standbeelden met een gat in tot leven te brengen. Op deze manier kan hij ze besturen.

Epona
Zoals in Ocarina of Time, is Epona weer van de partij. Deze keer krijg je Epona helemaal in het begin van het spel in Ordon Ranch. Opnieuw moet je eerst op de ranch leren rijden voor je het paard meekrijgt.
Voor de Zelda leken onder ons. Epona is een paard waarop link kan rijden en zo sneller door het grote Hyrule Field kan bewegen (en andere locaties).

Fishing Rod
Gebruik dit om een vis te vangen.

Gale Boomerang
Dit is een nieuwe versie van de boomerang. De boomerang heeft al vele verschillende versies van Zelda gezeten, maar nu zijn er nieuwe mogelijkheden.
De boomerang kan nu een kleine wervelwind creŽren waardoor het mogelijk wordt om vb. bommen te verplaatsen of andere objecten naar je te laten komen of te verplaatsen.

Golden Bug
Golden bugs kruipen rond in Hyrule. Als je ze vangt en aan een meisje geeft die denkt dat ze een prinsesje is, zal ze je wallet upgraden en je rupees geven.

Ga in Castle Town naar het meest oostelijke huis op de zuidelijke weg. Daar is Agitha's huis. Spreek met haar en ze zal je vragen om golden bugs te verzamelen. Je kunt ze herkennen aan de gouden gloed die ze hebben.

Per bug krijg je van haar 50 rupees, als je een paar (male + female) compleet maakt, krijg je 100 rupees extra.

Voor de eerste bug die je brengt, zul je de Big Wallet krijgen, die kan 600 rupees bevatten. Als je ze alle 24 brengt, dan krijg je de Giant Wallet, die 1000 rupees kan bevatten.

TIP: Als wolf is het gemakkelijk de bugs te vinden als je sense gebruikt.

Hawkeye
Je kan de hawkeye kopen in Malo Mart (Zie shops) voor 100 rupees. Je kan het combineren met de boog om ver te schieten. Je kan het gebruiken als een soort sniper dan.

Horse Call
Gebruik dit om Epona te roepen.

Ilia's Charm
Je krijgt dit van Impaz en je moet het terugbrengen naar Ilia. Hierdoor krijgt ze haar geheugen terug.

Invoice
Je krijgt dit van Telma nadat je Renado zijn brief bezorgd hebt. Je moet dit afgeven aan de dokter op de Westelijke weg van Castle Town.

Iron Boots
Ook de iron boots keren terug in het spel. Waar ze vroeger enkel Link op de grond moesten houden of naar de bodem van een meer moesten doen zakken, zijn er nu enkele nieuwe toepassingen:
 • Als Link ze draagt in magnetische velden, zal hij naar boven zweven.
 • Als je ze draagt op Death Mountain, kan je niet omver gerold worden door de Gorons.
 • Bij de gorons moet je ze ook aandoen in een sumo match tegen de Goron Oudere

Lantaarn / Lantaarn Olie
Een lantaarn en lantaarn olie verschijnen voor de eerste keer in een 3D Zelda game. Lantaarns kunnen hervuld worden bij bepaalde shopkeepers. (Zie Overzicht Shops voor meer info).
Lantaarn olie kan in een bottle gespaard worden.

Melk (Milk)
In Sera's Sundries, krijg je als beloning voor het vinden van Sera's kat een bottle met melk in. Later in het spel kun je melk kopen en in een bottle opslaan. Er kunnen 2 porties in 1 bottle. Melk vult 3 hartjes leven bij

Ooccoo
Ooccoo is een warp item. Zoals Farore's Wind in Ocarina of Time. Je kan een warp point zetten in een tempel of dungeon, eruit warpen, en dan terug naar het warp point gewarpt worden.

Pijl en Boog
Ook de pijl en boog zijn weer van de partij. Nieuw is dat je in combinatie met een bom, een bompijl kan maken. Je vuurt dan eigenlijk een bom af met een pijl.

Poe's Souls
Enkel in het wolfgedaante kan Link Poe's Souls vinden. Er zijn er 60 in het hele spel.

Potions
Potions zijn beschikbaar in verschillende shops. Ze moeten bewaard worden in bottles. Als je de potion inneemt zal Link zijn leven terug aangevuld worden. Er zijn 2 soorten, rode en blauwe.
 • Rode potion: Goedkoper maar vult maar 8 hartjes bij.
 • Blauwe potion: Duurder maar vult maar je volledige levensmeter.

Renado's Letter
Je krijgt deze brief van Renado als je de zesde tempel uitgespeeld hebt. Breng ze naar Telma in Castle Town.

Schild
In het begin heeft Link een houten schild. Dit schild kan opbranden zoals het Deku Shield in Ocarina of Time. Dit kan vervangen worden door het Hylian Shield, dat geen vuur kan vatten.

Slingshot
Ook de slingshot zit opnieuw in het spel. Link bemachtigt hem vroeg in het spel zodat je kunt wennen aan de besturing met de Wii Remote.

Spinner
De Spinner is een groot voorwerp dat Link gebruikt om over de vloer te bewegen en om met in een groep vijanden te dreunen. Het wordt ook gebruikt om langs wegen te rijden in Arbiter Grounds en andere locaties.

The Master Sword
Na de afwezigheid in o.a. Majora's Mask, is er nu opnieuw een Master Sword in het spel. Het is veel groter dan het ooit was in vorige Zelda games en het heeft ook een witte gloed (zoales het re-awakened Master Sword van The Wind Waker).

Wolf Form en Wolf Form Sense
Als Link in wolfgedaante is, heeft hij een reukzin/gevoel die hetzelfde effect heeft als de Lens of Truth uit de vorige Zelda games. Hij kan ook vijanden of personen traceren met zijn reukzin. Als Link de sense gebruikt, ziet hij de geur van vijanden en personen als een wolkachtig spoor.
Als wolfgedaante kan Link ook putten vinden en graven. Hiermee kan hij nieuwe passages vinden en begraven schatten opsporen zoals stukjes hart en rupees.
Het is ook enkel in het wolfgedaante dat Link Poe's souls kan vinden.

Zwaard
Link krijgt in het begin een houten zwaard, zoals in de originele Legend Of Zelda. Nadien wordt dit zwaard vervangen door het Ordon Sword. Dit is een normaal metalen zwaard. Nadien krijgt Link het Master Sword. Op het einde in 'The Palace Of Twilight' wordt dit zwaard vervangen door het Light Sword.

Nieuw is dat Link zijn zwaard na een gevecht op een cinematische wijze kan wegsteken.('Link can sheath the sword in a cinematic fashion')

Reclame