Zelda Twilight Princess [website] | Zelda Skyward Sword [website]
 Algemeen
Overige


WALKTHROUGH : DEEL 9 : ZORA ARMOR & WATER BOMBS

CASTLE TOWN & de GOLDEN BUGS
Ga terug naar de noordelijke kant van de grote brug en zoek het gras waar je op kan blazen. Epona zal komen. Rij naar het gebied voor CASTLE TOWN. Ten noorden van de oostelijke ingang vind je op het paadje dat licht naar boven gaat een golden bug in een bosje bloemen. Het is de MALE BUTTERFLY.

Ten noorden van het pad dat CASTLE TOWN verbindt met LAKE HYLIA is er een muur met aan de bovenkant een soort takken. Als je van LAKE HYLIA komt ga je onmiddellijk rechts als je in het gebied voor CASTLE TOWN komt. Boven aan deze muur zie je een golden bug rondvliegen. Gebruik je boomerang om het te vangen. Het is de FEMALE BUTTERFLY.

CASTLE TOWN & de 3e HIDDEN SKILL
Voor de oostelijke ingang van CASTLE TOWN zit de gouden wolf. Klim op het verhoog en ga naar de wolf. Je leert je 3e Hidden Skill. Je leert de BACK SLICE. Ga verder naar HYRULE FIELD (LANAYRU PROVINCE).

HYRULE FIELD (LANAURY PROVINCE) & de GOLDEN BUGS
Ga verder naar het noorden tot je in HYRULE FIELD (LANAURY PROVINCE) ten noorden van CASTLE TOWN komt. Dit is het gedeelte met het riviertje en het brugje. Bij de boom dichtbij een rotsblok in het zuiden van dit gebied vind je een golden bug. De MALE STAG BEETLE. Het is de boom waarbij er heel wat vogels rondvliegen in de nacht. Als je al deze vogels doodt met je pijl en boog vallen er rupees uit de lucht.

Als je nu naar het noorden gaat van dit gebied, kom je in een rotsachtige omgeving. Dichtbij de springende spinnen is er een splitsing. De ene kant brengt je naar de Zoras. Neem eerst de andere kant van de splitsing. Dan kun je precies een stenen poort zien in de rotsen. Deze rots kun je opblazen met een bom. Op deze wand zit er een golden bug. Je kunt hem vangen met je boomerang. Het is de FEMALE STAG BEETLE.

Als je deze wand opblaast, kom je in een ruimte die afgesloten is met een ijswand. Je kunt niet verder. Je zult later eens terug moeten komen.

Ga terug naar de splitsing en je kunt het pad nemen naar de Zoras. Neem een bom en blaas dit pad op zodat je door kunt. Met je paard kun je niet door, maar te voet wel. Ga verder en je komt in ZORAS DOMAIN. Heb je geen bommen? Dan moet je eerst bommen halen in KAKARIKO VILLAGE. Dit gaan we dus eerst doen. Als je wel bommen hebt, kom dan later terug. We gaan eerst andere dingen doen.

CASTLE TOWN na de TEARS
Als je in castle town komt, kun je donaties doen bij een man dichtbij de oostelijke ingang. Als je hem 1000 rupees geeft, krijg je een STUKJE HART.

Wandel verder in CASTLE TOWN en neem de westelijke uitgang. Je vind er onder andere een POE. Onthoud dit voor later. Als je verder wandelt, kom je bij een kapotte brug. De brug zou je naar de FIELDS NORTH OF KAKARIKO brengen. Maar dit gaat niet, de brug is kapot. Bij de brug zit een GORON. Hij vertelt je over hot Springwater.

Ga nu naar het zuidelijke wegje in CASTLE TOWN. Als je het zuidelijke wegje inslaat als je van het westen komt, zul je het huis van JOVANI tegenkomen. Het is een gelegen bij een klein stukje straat dat naar het noorden gaat. De deur is echter gesloten.

Helemaal in het zuiden van CASTLE TOWN, de trappen af, is Telmas bar. Ga er binnen en een cutscene over een dokter en een Zora child speelt af. In KAKARIKO VILLAGE zou er een dokter zijn die de gewonde kan genezen. De soldaten zullen je begeleiden, of niet? Ze worden bang en vluchten. Jij moet het probleem oplossen! Je moet de brug naar het oosten nemen, de brug naar het westen is kapot. Breng de caravaan naar KAKARIKO. Ilia vraagt je je naam. Is Ilia haar geheugen kwijt?

DE ESCORTE naar KAKARIKO VILLAGE
Je moet de caravaan begeleiden en veilig naar KAKARIKO VILLAGE brengen.

Je komt bij de brug over LAKE HYLIA. Een monster op een everzwijn verschijnt. nu moet jij het doen. Ren naar de vijand toe, en neem je pijl en boog. Mik goed en schiet een pijl zodat je het monster raakt. Ontwijk het en rij naar het einde van de brug. Draai je om en herhaal het een paar keer. Als de vijand verslagen is, krijg je GATE KEYS. Hiermee kun je een poort openen op weg naar KAKARIKO.

Vervolg je weg tot je bij een hele resem vuurpijl schietende monsters aankomt. Ze zullen de huifkar in brand schieten. Gebruik je Boomerang om de huifkar te doven. Richt op de vlammen en laat je boomerang dan los. De vlammen zullen doven. Doof ze voor het te laat is. Boven in beeld kun je zien hoe erg het gesteld is met de huifkar. Even later kom je voor een poort. Ga van je paard en open de poort met je sleutel. Je komt in HYRULE FIELD (FARON PROVINCE) uit. Spring op je paard en ga verder. Dood alle vijanden en zorg dat ze allemaal tegelijk dood zijn. Je komt dan in het gebied net voor KAKARIKO VILLAGE. (HYRULE FIELD (ELDIN PROVINCE)). Doe daar hetzelfde. Ga verder en open de poort. Je bent in KAKARIKO VILLAGE nu.

KAKARIKO VILLAGE & ZORA CHILD
Een cutscene speelt af met Renado in de hoofdrol. Het Zora Child wordt nu verzorgd in KAKARIKO VILLAGE. Nu wordt ook duidelijk dat Ilia haar geheugen verloren heeft. Haar geheugen terug krijgen zal niet gemakkelijk zijn. Telma stelt zichzelf voor en ze verplicht je om ooit nog eens naar de bar te komen in CASTLE TOWN.

DE FEE & de ZORA ARMOR
Er verschijnt plots een fee. ze lokt je naar de GRAVEYARD. Volg haar naar de GRAVEYARD. Een geheime ingang wordt zichtbaar op de plek waar er vroeger een steen was. kruip in dit gat en kruip door de tunnel. Je komt bij een meertje uit. Zwem het meertje over naar de fee. De fee bedankt je voor het redden van haar zoon. Je hebt de verloren Zora Prince gered! Als beloning krijg je de ZORA ARMOR. Nu kan je vrij bewegen door het water als een vis. Ga nu terug naar KAKARIKO VILLAGE.

KAKARIKO VILLAGE, de HAWKEYE & WATER BOMBS
Ga naar het eerste huisje op je rechter kant als je de zuidelijke ingang van KAKARIKO VILLAGE genomen hebt (Malo Mart). Je kunt er de HAWKEYE kopen voor 100 rupees. Heb je niet genoeg rupees? Dan zul je er eerst moeten verzamelen. Misschien heb je onthouden waar je kisten vond waar je de rupees teruggestoken had. Zoniet, dan zul je er eerst moeten verzamelen hier en daar.

Ga naar BARNES. Je kunt er gewone bommen en WATER BOMBS kopen. Deze nieuwe bommen ontploffen zelfs onder water. Je krijgt er 5 voor 30 rupees. Koop er een paar, want je hebt deze zeker nodig in LAKE HYLIA. Je hebt echter maar 1 bomb bag. Je moet kiezen tussen ofwel waterbommen ofwel gewone bommen. Dit probleem lossen we meteen op.

DEATH MOUNTAIN & het STUKJE HART
Ga nu naar DEATH MOUNTAIN. Je komt een eerste Goron tegen die je naar boven smijt. Daarna kom je een 2e Goron tegen. Kruip op zijn rug en draai je snel naar het oosten. Hij zal je op de oostelijke muur smijten. Wandel wat rond en hef de stenen op. Er zitten telkens 20 rupees onder. In totaal vind je op deze richel ongeveer 100 rupees. Ga verder richting GORON MINES. Juist voor je een brugje ziet met een goron op, zie je aan je rechter kant een gat in de muur. Kruip erin en je valt naar beneden. Beneden in het grotje vind je een kist. Je vindt een STUKJE HART. Verlaat nu DEATH MOUNTAIN en ga via KAKARIKO VILLAGE naar HYRULE FIELD.

ZORAS DOMAIN & de GOLDEN BUG
Ga via HYRULE FIELD (ELDIN PROVINCE) naar HYRULE FIELD (FARON PROVINCE), daarna over de brug over LAKE HYLIA, passeer het gebied voor CASTLE TOWN en ga daarna via het noorden van HYRULE FIELD (LANAYRU PROVINCE) naar ZORAS DOMAIN. Eens je in ZORAS DOMAIN bent, neem je het meest oostelijke pad bergop. Je zult 2 rotsen moeten opblazen met bommen. Bij de 2e heb je een bompijl nodig, aangezien de bommen naar beneden rollen. Heb je geen pijlen meer? Geen probleem. Blijf de bom vasthouden tot hij ontploft. Je hebt wel wat schade, maar je moet geen pijlen gaan zoeken. In de opgeblazen rotsen zitten telkens een 20-tal rupees. Je komt in een groen, grasachtig gebied, helemaal boven in ZORAS DOMAIN. Links vind je wat kisten en gras met rupees in, rechts kun je binnen gaan in de grote troonzaal van de ZORAS. Steek er de 2 toortsen aan en beide kanten en er verschijnt een kist op de bodem. Doe je Zora Armor aan en je Iron Boots en open de kist. Er zit een paarse rupee (50 rupees) in. Ga naar buiten en spring het water in.

Zwem naar de westelijke oever en ga aan land. Wandel het paadje op en je zult een golden bug zien rondfladderen. Het is de MALE DRAGONFLY. Als je het paadje tot het einde volgt, vind je een kistje met een gele rupee (10 rupees) in. Spring opnieuw het water en volg de rivier stroomaf. Je komt in UPPER ZORA RIVER.

UPPER ZORA RIVER & de GOLDEN BUG
Ga aan land en blaas de rots op rechts en je vind een 40-tal rupees. Ga verder rechtdoor tot bij het huisje. Juist voor het brugje bij het huisje vind je een golden bug. Het is de FEMALE DRAGONFLY. Vang deze met je boomerang. Als je met de vrouw spreekt, zal ze zeggen dat haar huisje gesloten is.

UPPER ZORA RIVER, IZA & de GIANT BOMB BAG
Als je wat rondloopt in de omgeving van het huisje met de vrouw voor, zullen er 3 Shadow Beings verschijnen. Het is het gemakkelijkst om de afzonderlijke Shadow Being eerst te verslaan en de andere 2 tegelijk te verslaan met een paar Spin Attacks. Als je de vijanden verslaan hebt, mag je binnen in het huisje van de vrouw. Haar naam is IZA en ze verhuurt boten. Maar de rivier is geblokkeerd door rotsblokken. Met bompijlen moet je de rotsen wegdoen. Een makkie! Maar er zijn nog wat rotsen op de rivier. Spring in de boot en vaar de rivier af. Probeer zo mooi mogelijk in het midden van de rivier te blijven. De besturing is wat onhandig, maar je zit dan ook in een klein, onhandig bootje. Vaar tot je een Zora tegenkomt. Ze zal je vragen de rotsen op te blazen. Schiet 2 bompijlen en de rotsen zijn opgeblazen. Volg nu de Zora. Ze werpt af en toe rupees, en dat is altijd interessant. Volg de Zora tot in LAKE HYLIA. Als beloning krijg je een 2e BOMB BAG. Nu kan je 2 maal 30 bommen meedragen met je.

Ga uit LAKE HYLIA terug naar UPPER ZORA RIVER. Ga dus naar het huisje in het centrum van LAKE HYLIA, laat je naar boven schieten en ga via HYRULE FIELD (LANAYRU PROVINCE) naar ZORAS DOMAIN. Ga uit ZORAS DOMAIN stroomaf naar UPPER ZORA RIVER. Ga het huisje van Iza binnen en huur een boot. Speel de minigame. Je moet de potten kapot schieten en je hebt -1 punt als je een muur raakt. Probeer zo veel mogelijk punten te scoren. Als je faalt, kun je voor 20 rupees herproberen. Zo veel keren als je wilt. Als je 25 punten scoort, krijg je de GIANT BOMB BAG. Er kunnen 2 maal zoveel bommen in als in een gewone Bomb Bag.

ORDON RANCH & het STUKJE HART
Na het spel ben je in LAKE HYLIA. Lanceer je via het huisje in het midden naar boven en neem de uitgang naar HYRULE FIELD. Ga via de brug over LAKE HYLIA naar HYRULE FIELD (FARON PROVINCE) naar ORDON VILLAGE. Hoe zou het nog zijn met je dorpsgenoten? Ga verder naar ORDON RANCH. Verzamel nog eens de geiten in het gekende spel. Als beloning krijg je een STUKJE HART.

KAKARIKO VILLAGE & WATER BOMBS
Ga nu naar KAKARIKO VILLAGE. Nu je 2 grote bomzakken hebt, kun je gewone en waterbommen meenemen. Ga naar de winkel van BARNES en verkoop je gewone bommen uit je ene zak, zodat er waterbommen in kunnen. Zorg ervoor dat je een zak waterbommen en een zak gewone bommen hebt. Je kunt maximaal 30 waterbommen en 60 gewone bommen hebben. Op voorwaarde dat je de Giant Bomb Bag hebt. Nu kun je eindelijk naar LAKE HYLIA gaan en de LAKEBED TEMPLE spelen.

OP WEG naar de LAKEBED TEMPLE
Ga met je paard naar HYRULE FIELD (ELDIN PROVINCE). Ga zo verder naar HYRULE FIELD (FARON PROVINCE). Eens je in dit gebied komt, volg je de westelijke muur naar het noorden. Juist voor je een kleine plas water aantreft, vind je op de westelijke muur een golden bug. Het is de FEMALE BEETLE.

Op de weg naar LAKE HYLIA zul je, als je HYRULE FIELD (FARON PROVINCE) verlaat via het kronkelige wegje, een rots zien staan die je kan opblazen. Er zitten een paar gele rupees (10 rupees) in. Een beetje verder zie je rechtsboven een paar opblaasbare rotsen. Gebruik een bompijl om de rotsen op te blazen. Er komt een clawshot target vrij. Dit kan je nog niet gebruiken. Onthoud dit voor later. Ga verder de grote brug over LAKE HYLIA over. Ten noorden van de brug over LAKE HYLIA vind je een opblaasbare rots aan de westelijke kant, er zitten een paar blauwe rupees in. Via het huisje ten oosten van de brug kun je de Flight-By-Fowl-game spelen. Zo kom je in LAKE HYLIA terecht.

LAKE HYLIA & de LAKEBED TEMPLE
Eens je in LAKE HYLIA bent, duik je het water in en zwem je naar het paarse cirkeltje op de minimap. Duik er helemaal naar beneden. Je kan daarvoor je Iron Boots gebruiken. Op de bodem vind je nog een paar rotsen. Blaas ze op met waterbommen en je vindt telkens 30-40 rupees. Zwem daarna zonder boots naar de Zora bij de afgesloten ingang. De ingang naar de tempel is afgesloten omdat er duistere krachten in de tempel aanwezig zijn. Doe je boots aan en zak naar de bodem. Leg een bom op het cirkeltje waar er waterbelletje uitkomen. Nu zal deze geactiveerd worden. Leg daarna nogmaals een bom erop. Nu zal de bom stijgen en ontploffen voor de rots die de ingang afsluit. Zwem nu naar binnen.

Je bent binnen in de LAKEBED TEMPLE...
Reclame