Zelda Twilight Princess [website] | Zelda Skyward Sword [website]
 Algemeen
Overige


WALKTHROUGH : DEEL 8 : LAKE HYLIA

LAKE HYLIA na het DOOIEN VAN ZORAS DOMAIN
Als je ZORAS DOMAIN ontdooid hebt en wil verlaten, word je tegengehouden en bedankt door de geest van Rutela, de baas van de ZORAS. Ze vertelt over Ralis, die je moet redden voor haar. Als je haar zoon redt, krijg je een pak dat je zal beschermen in het water.

Volg de ZORA RIVER tot je helemaal in LAKE HYLIA bent.

Als je het bruggetje neemt links van de ingang van de grot, kom je bij 3 Shadow Beings. Versla ze en de warp-portal naar LAKE HYLIA is geactiveerd. Ga nu terug naar de ingang van de grot.

SPIRIT OF LANAYRU & de TEARS in LAKE HYLIA
Je komt bij een Spirit Of Light. Het is de SPIRIT OF LANAYRU. Het is de laatste van de 3 Spirits Of Light. Je moet de Tears Of Light verzamelen. Hiertoe krijg je de Vessel Of Light. Met de tears kan de darkness die over Hyrule hangt, weggeveegd worden. Denk er aan dat je enkel met je senses de tears kan zien en dat de witte vierkantjes op de minimap aanduiden waar er een tear te vinden is!

Wandel terug naar buiten en ga rechts het houten bruggetje op. Het bruggetje brengt je naar een plek met gras. Hier vind je de 1e tear. Wandel het volgende houten bruggetje op tot je op een groot cirkelvormig platform komt. Dan ga je opnieuw een houten bruggetje op.

Dit brengt je bij het huisje in het midden van LAKE HYLIA. Aan de achterkant van het huisje vind je de 2e tear.

Ga nu terug naar het grote cirkelvormige platform. Wandel het grasbruggetje op. Dus niet 1 van de 2 houten bruggetjes, maar het graspaadje over het water. Volg het pad en ga dan naar links. Je komt op een stukje dat naar beneden gaat. Spring nu naar het volgende deel. Ga vooruit en spring nog een keer naar het volgende deel. Loop vooruit tot tegen de muur en draai je naar rechts. Positioneer je goed en spring naar het volgende deel. Als je in het water valt, zul je moeten terugzwemmen naar het cirkelvormige platform van waar je vertrokken bent. Eens je naar het volgende deel gesprongen bent, draai je naar links en ga je naar boven. Gebruik het witte vierkantje op de minimap om het insectje te vinden. Gebruik de pijltjes om het op te graven. Je hebt je 3e tear.

Spring het water in en zwem naar het stukje land in het westen van het meer. Eens je aan land komt, kun je gemakkelijk de 4e tear vinden.

Ga nu terug naar het huisje in het midden van LAKE HYLIA. Dichtbij dit huisje vind je gras waar je bij kan Howlen. Dit zorgt ervoor dat er een grote vogel naar je komt gevlogen.

ZORA RIVER & de TEARS
Deze vogel brengt je naar ZORA RIVER. Vlieg zoals voorheen door de rivier en gebruik je senses. Als je een tear ziet, focus je met de Z-knop en dan dash je met de A knop. Zo kan je 4 tears verzamelen op de rivier. Nu heb je al 8 tears. Na de rivier kom je in UPPER ZORA RIVER uit.

TEARS IN UPPER ZORA RIVER & ZORAS DOMAIN
Wandel het brugje over bij het huisje en ga dan naar rechts. Je vind er een HOWLING STONE. De gouden wolf die je de hidden skill zal leren, bevindt zich ergens in HYRULE FIELD, dichtbij CASTLE TOWN.

Ga nu terug naar het huisje met het bruggetje. Voor het huisje kun je met je senses iemand zien zitten. Gebruik A om te luisteren wat het ventje zegt. Plots zal een insect verschijnen. Dit is de 9e tear.

Ga via het brugje bij het huisje rond het water en neem het pad naar het oosten. Je zult in ZORAS DOMAIN uitkomen. Wandel verder langs de oever van het water. Na een kort stukje zul je op je rechterkant een bevroren muur zijn. Dit is de ingang naar SNOWPEAK. Je kunt hier nog niet binnen. Midna zal je contacteren als je voor deze ingang staat. Via Midna kan je naar boven springen. Volg het pad nu voor je en gebruik Midna af en toe om te springen. Blijf rechtdoor gaan tot je bij een grote waterstroom komt die uit de muur lijkt te komen. Onder deze stroom is er paadje. Draai je om, loop er op en gebruik Midna om te springen. Plots kom je op een stukje dat naar beneden gaat en waar er rupees opliggen. Hier draai je je om en gebruik je wederom Midna om van blokje naar blokje te springen. Eens je helemaal boven bent, ga je naar het noorden. Je komt in de kamer waar je de bevroren Zoras bevrijd hebt. Op de kaart zie je een wit vierkantje. Ga naar deze plek en je zult hoog op de muur een insectje zien zitten als je je senses gebruikt. Spring tegen de muur door met de remote te bewegen. Het insect valt van de muur. Dit is de 10e tear.

Volg nu de rivier naar beneden en spring het water in. In het midden van het meertje, bij de kleine eilandjes, zul je 2 insecten zien. Spring van op deze eilandjes naar de insecten om ze te doden. Je hebt nu de 11e en 12e tear.

Ga nu opnieuw naar de plek dichtbij de bevroren ingang naar SNOWPEAK waar Midna je zal vragen om te springen. Spring opnieuw naar boven, maar ga nu het schuine paadje af waar de groene rupees opstaan. Je zult in een soort gallerij uitkomen met zuilen langs de zijkant. In deze gallerij vind je de 13e tear. Spring nu opnieuw het water in.

Zwem naar de westelijke kant van het meertje. Dichtbij het witte vierkantje op de minimap kun je aan land gaan. Daar vind je dicht bij de oever de 14e tear.

Volg de rivier stroomafwaarts naar UPPER ZORA RIVER. Zwem in UPPER ZORA RIVER het zuid-oostelijke riviertje in. Dit brengt je naar HYRULE FIELD (LANAYRU PROVINCE).

CASTLE TOWN & de laatste TEAR
Ga aan land in HYRULE FIELD en neem de oostelijke uitgang richting het gebied voor CASTLE TOWN. Wandel door dit gebied tot je aan de oostelijke ingang van CASTLE TOWN komt. Bij de oostelijke ingang zie je de GOUDEN WOLF zitten. Onthoud dit voor later. In Link zijn gewone vorm moet je hier terug komen.

Ga binnen in CASTLE TOWN. Voor je echter binnen kan moet je vechten tegen 3 Shadow Beings. Versla ze en een warp-portal naar CASTLE TOWN is geopend. Ga via de lange, houten brug binnen in CASTLE TOWN.

Waar is de laatste tear nu? Volg op de minimap het pad naar het witte vierkantje. Je komt uiteindelijk bij Telmas Bar uit. Ga de trappen af en ga naar de dozen die in de hoek staan van het pleintje voor Telmas Bar. Sla de dozen kapot en je vindt een insect. Je vindt de 15 en laatste tear.

LAKE HYLIA & de ALLERLAATSTE TEAR
Of toch niet de laatste tear? Er is blijkbaar nog 1 extra tear. Warp jezelf naar LAKE HYLIA. Een cutscene speelt af. Spring het water in en zwem naar het witte vierkantje op de minimap. Bij het witte vierkantje zie je wat brokstukken in het water. Klim erop en gebruik je senses. Een enorm insect wordt zichtbaar en een cutscene speelt zich af. Versla dit enorme insect!

Hoe moet je dit nu doen? Gebruik heel de tijd je senses. Anders zie je uiteraard niks. Als het insect komt aangevlogen met een roze gloed rond hem, dan moet je het ontwijken. De gloed zal verdwijnen en je kan een jumpaanval doen. Eens je aangevallen hebt, moet je zoveel mogelijk op A duwen. Het insect zal opnieuw in het water springen en het vorige herhaalt zich. Na 2 of 3 keer zal het insect op zijn rug in het water belanden. Spring erop en hou B ingedrukt. Een krachtveld zal zich verspreiden en het insect wordt finaal afgemaakt. Je hebt de allerlaatste tear.

Als je veel geraakt wordt, kun je naar het westelijke stukje land van LAKE HYLIA zwemmen. Gebruik je senses om dicht bij de oever graafplekken te vinden. Je vindt er minstens 4 hartjes in de grond. Dit zou moeten volstaan om het insect te verslaan.

SPIRIT OF LANAYRU
Het licht is teruggekeerd in LAKE HYLIA. Nu moet je nog de laatste Fused Shadow vinden. Bekijk de cutscene over de Spirit Of Light. Het is LANAYRU. Daarna volgt een cutscene over de goden en de verschillende krachten. Er wordt ook verteld over de Sacred Realm. Voor het eerst kom je te weten waarom de Spirits Of Light er zijn. Ze moeten de krachten van de wereld beschermen. Het is allemaal wat complex het verhaal. Het komt er in het simpele neer dat je naar de LAKEBED TEMPLE moet. Deze bevindt zich in LAKE HYLIA. Je bent ook opnieuw in mensengedaante!

LAKE HYLIA na de TEARS & het STUKJE HART
De tempel bevindt zich op de bodem van LAKE HYLIA. Zo diep zwemmen gaat nog niet. Maar herinner je je dat de ZORAS je een zwempak beloofden als je de zoon van de koningin redde? Een bezoekje brengen in ZORAS DOMAIN zal zeker gaan kwaad kunnen. Maar eerst gaan we wat rondlopen in LAKE HYLIA.

Ga naar het huisje in het midden van LAKE HYLIA. Spreek met de man die voor het huisje zit en speel zijn spelletje. Hij lanceert je naar een platform in het noorden van LAKE HYLIA. Ga binnen in het huisje en spring van de ladder. Het deurtje voor je brengt je naar HYRULE FIELD. Als je naar het poortje gaat met de man in kun je het Flight-By-Owl-spel spelen. Neem een kip en vlieg. Vlieg naar het trapvormige eilandje recht voor je en probeer te landen op het hoogste, niet ronddraaiende niveau. Je vindt er een STUKJE HART in een kist. Op de lagere niveaus vind je rupees en ook nog een POE. Onthoud dit voor later. Je kan de poes enkel verslaan in je wolfgedaante en dit enkel gedurende de nacht.

Speel nu hetzelfde spel, maar je moet landen op het huisje in het midden van LAKE HYLIA. Je kunt er heel wat rupees vinden. Onder andere in het bootje en ook op het balkon van het huisje.

LAKE HYLIA na de TEARS, het STUKJE HART en de POES in de GROT
Ga nu naar het grote cirkelvormige platform waar de 3 houten bruggetjes en het bruggetje in gras toekomen. Neem het bruggetje in gras. Wandel verder tot je het padje naar beneden neemt en naar het volgende platformpje moet springen. Op dit platform loop je vooruit. Als je op het voorste tipje staat van dit kleine platformpje, kijk je naar rechts. Je ziet er in het water wat rietplanten met een kistje in. Als je wilt kun je in het water springen, je Iron Boots aandoen en het kistje openen. Er zit een oranje rupee in. Deze is 100 rupees waard. Geen interesse in rupees? Spring dan naar het volgende platform. Loop vooruit tot tegen de muur en draai je naar rechts. Spring nu naar het platform recht voor je. Hier vind je een POE. Ook onthouden voor later.

Ga terug naar het cirkelvormige platform en neem het zuid-oostelijke houten bruggetje. Klim de ladder op. In het waterplasje rechts van je vind je een kist. Smijt de kist kapot en er komt een FAIRY tevoorschijn. Vang deze met een bottle.

Recht voor je zie je een rots die je kan opblazen. Gebruik een bom en ga binnen in de grot. Je hebt veel bommen nodig en lantaarnolie. In de grot zelf is er niks moeilijk. Wat rotsen opblazen en wat rondwandelen. Je kunt rupees, potions (de slijmerige worm), bommen, pijlen en 3 POEs vinden. Steek altijd al de toortsen aan. In de kamer met de 2 toortsen verschijnt er een kist met een oranje rupee in (100 rupees) als je de 2 toortsen aansteekt. Verder in de grotten vind je nog verschillende kisten met oranje en paarse rupees. Er zijn hier dus heel wat rupees te vinden. Helemaal op het einde bij de 3e Poe vind je een kist met een STUKJE HART. Heb je niet genoeg bommen? Ga dan uit de grot en ga verder met het verhaal. Je komt aan bommen in KAKARIKO VILLAGE. Daarna kan je nog altijd terug komen. Na het bemachtigen van het stukje hart, ga je uit de grot.

Als je buiten de grot naar rechts gaat, vind je dicht bij de hoge toren nog een POE.

Op het eilandje in het westen van LAKE HYLIA vind je ook nog een POE. Onthoud dit voor later.

LAKE HYLIA na de TEARS & de GOLDEN BUGS
Ga naar het huisje in het midden van LAKE HYLIA en laat je naar boven schieten. Neem daar de uitgang die je naar HYRULE FIELD brengt. Ga naar de grote brug. Wandel de brug over LAKE HYLIA op. Op de rechter kant van ingang van de brug vind je een golden bug. Je hebt je Boomerang nodig. Het is de MALE MANTIS. Verder op de brug brengt de postman je 2 brieven. Een over een nieuw soort bommen in de winkel van BARNES en een brief over attracties in ZORAS DOMAIN.

Wandel de grote brug over LAKE HYLIA over in zuidelijke richting. Volg het pad tot je een paar slijmachtige wormen ziet vallen. Deze kun je gebruiken als potion door te scheppen met een lege bottle. Aan je linkerkant zul je hoog op de rotswand een golden bug zien zitten. Gebruik je boomerang om het te vangen. Het is de FEMALE MANTIS.
Reclame