Zelda Twilight Princess [website] | Zelda Skyward Sword [website]
 Algemeen
Overige


WALKTHROUGH : DEEL 7 : ZORA'S DOMAIN

SPIRIT OF ELDIN
Je komt na de GORON MINES uitgespeeld te hebben in KAKARIKO VILLAGE. Je komt bij de Spirit of light. Bekijk de cutscene en zie hoe er verteld wordt over de SPIRIT OF LANAYRU. Bekijk daarna de cutscene over de kinderen, Ze vragen je om ilia te gaan redden.

BOMMEN & BARNES SHOP
Ga naar BARNES SHOP. Dit is het laatste huis op de rechter kant voor je het pad naar DEATH MOUNTAIN tegenkomt. Ga de winkel binnen en koop een bomb bag. De PREMIUM KIT kost 120 rupees. Maar deze moet je ook maar 1 maal kopen. Je hebt deze nodig om bommen te kunnen hebben.

Je kan altijd terugkomen om bommen te kopen. Deze kosten 30 rupees voor 10 bommen. Ga nu de winkel uit.

GOLDEN BUGS, STUKJES HART & BOMMEN GEBRUIKEN
Als je met Renado spreekt (staat dichtbij het water van de bron), zul je uitgenodigd worden om hoog op het platform Talo te gaan bezoeken. Ga via de shop van Barnes naar het platform hoog boven KAKARIKO VILLAGE. Gebruik de Goron die naast de ingang staat van BARNES SHOP. Hij zal je naar boven lanceren. Wandel dan de trap op en sla rechts af. Volg het pad naar boven tot je nog een Goron tegenkomt. Hij zal je het hoge gebouw op lanceren. Het laatste deel klim je op een ladder. Helemaal op de top vind je Talo. Je wordt uitgedaagd om een pijlschietwedstrijd te doen. Raak de eerste 2 targets en daarna de paal helemaal boven op de toren bij Talo. Als je de paal raakt, krijg je een STUKJE HART.

Als je nu de zuidelijke uitgang van KAKARIKO VILLAGE wil nemen naar HYRULE FIELD, zul je dichtbij het water van de bron aan je rechterkant een rots zien die je kan opblazen. Blaas deze op met een bom. Volg het pad dat vrijgekomen is en je komt aan de achterkant van de bron uit. Spring het water in en doe je IRON BOOTS aan. Op de bodem vind je een kist met een STUKJE HART in.

Ga terug naar dezelfde plek waar je rots opgeblazen hebt. Kijk nu in de lucht en je zult een hoop stenen zien. Blaas deze op met een bompijl en gebruik daarna je boomerang om een STUKJE HART te vinden.

Ga nu naar HYRULE FIELD. Je zult de postman tegenkomen. Hij brengt je een brief over OoccoO en een over bompijlen. Niet interessant dus.

Als je na het verlaten van KAKARIKO VILLAGE onmiddellijk naar links gaat, zul je een eenzame rots tegenkomen. Blaas ze op met een bom en je hebt 30 rupees.

Wat verder naar links loopt er ook een pad waar je voorheen nog niet door kon. Volg dit pad tot je vast zit voor 2 grote rotsblokken. Blaas ze op met een bom. Nu kun je rechtstreeks via HYRULE FIELD naar de FIELDS NORTH OF KAKARIKO.

Ga naar het paadje dat je naar de FIELDS brengt als je uit KAKARIKO VILLAGE komt. Aan je linker kant (gezien als je uit KAKARIKO VILLAGE komt) zul je opblaasbare rotsen zien. Blaas deze rotsen op en klim op het verhoogje. Wandel en klauter wat verder over de rotsen. Spring over het gat, klim naar boven. Voor je de naar de 2e wijntakken springt, moet je met een bompijl de rots opblazen boven aan de groene wijntakken waar je op kunt klimmen. Spring er dan naartoe. Volg het pad verder tot je niet meer verder kunt. Spring dan naar beneden en je zult bij een kistje uitkomen. Je hebt een STUKJE HART.

Ga nu terug naar HYRULE FIELD en ga het brugje over KAKARIKO GORGE over. Juist over het brugje, aan de zuidkant dus, vind je aan de linkerkant in het gras een golden bug. De MALE PILL BUG.

Ga nu naar de westelijke kant. In de muur zul je een opblaasbare rots zien. Blaas de rots op en zorg ervoor dat je lantaarnolie meehebt. Je zult namelijk netten moeten afbranden. De eerste splitsing ga je rechts, daarna opnieuw rechts: wandelende blubber. Versla ze en vang ze in een fles. Het zijn potions. Ga daarna links: rode rupee. Ga bij eerste splitsing nu links. Je zult bij een splitsing komen waar je een toorts kan aansteken. Steek de toorts aan en ga eerst rechts bij deze splitsing. Je vindt er wat rupees. Ga nu terug naar de toorts en ga links. Je komt opnieuw bij een splitsing uit. Ga eerst rechts. Hier kom je bij een splitsing uit, rechts een poe. Links een af te branden net met een spin achter. Versla de spin en steek de 2 toortsen aan. Een kist met een STUKJE HART zal verschijnen. Ga terug naar de eerste splitsing na de splitsing met de toorts die je moest aansteken. Ga daar nu links. Je moet 2 netten na elkaar afbranden. Je vind er een paarse rupee in een kist. Deze is 50 rupees waard. Verlaat nu de grot.

Ga nu naar de andere kant. Dit is dus de oostelijke kant, maar wel aan dezelfde kant van de brug blijven. De zuidelijke kant van de brug. Dus in het zuid-oosten van HYRULE FIELD (ELDIN PROVINCE). Hier vind je een eenzame rots. Blaas ze op en je hebt wat rupees.

In KAKARIKO GORGE zul je een hoge rots zien staan met een STUKJE HART op. Sta dichtbij de afgrond en gebruik je boomerang om het stukje hart te bemachtigen.

Dichtbij vind je ook nog een eenzame boom. Gebruik je pijl en boog om alle vijanden uit de lucht te schieten. Eens ze allemaal dood zijn, zullen er heel wat rupees uit deze boom vallen.

Ga verder naar HYRULE FIELD (FARON PROVINCE). Dit is het gedeelte ten zuiden van het vorige gebied. Ga naar het midden van het gebied ongeveer; waar de grote vijver is met het brugje over. Ten zuiden van dit brugje vind je een boom met een STUKJE HART in. Je kunt het nemen met je boomerang.

ELDIN BRIDGE & de TWILIGHT WORLD
Ga nu via de FIELDS NORTH OF KAKARIKO naar ELDIN BRIDGE. Ga over de brug en blaas het rotsje op aan de rechter kant. Er zitten rupees in. Ga verder en blaas de rotsen op recht voor je als je van ELDIN BRIDGE komt. De brug zal een stuk verliezen en er zullen 3 Shadow Beings verschijnen. Je kunt ze verslaan als je wilt.

Volg nu het pad dat je vrijgemaakt hebt door de rotsen op te blazen. Als je het volgt en over een klein brugje gaat, kom je uiteindelijk in de TWILIGHT WORLD uit. Midna zal wat uitleg geven. Ga binnen in de TWILIGHT WORLD. Je krijgt opnieuw je Wolfgedaante.

SCENT OF ILIA
Volg het pad. Je zult plots iets op de grond zien liggen en een kort stukje cutscene zal starten. Je leert de SCENT OF ILIA.

Gebruik je senses op het pad om graafplekken te zien. Zo kun je heel wat rupees verzamelen. Volg het pad verder tot je aan een grote open plek komt. Midna zal je iets vertellen over het kasteel dat je kunt zien voor je.

CASTLE TOWN & problemen met de ZORAS
Gebruik je senses en volg het paarse spoor. Volg het over de brug en naar het oosten van de kaart. Je zult in het volgende gebied komen nu. Volg het spoor verder tot je in een kasteel bent. Een cutscene zal starten. Dit is CASTLE TOWN.

Je komt CASTLE TOWN binnen en als je je senses gebruikt zul je mensen horen vertellen over een ZORA CHILD dat zou verblijven in Telmas place.

Ga verder, volgende deel van CASTLE TOWN in. Het is een cirkelvormige plaats. Verschillende mensen zullen vertellen over problemen At The Fountain en over LAKE HYLIA.

Ga in de westelijke uitgang en volg het paarse spoor verder. Je komt bij de medical clinic, maar je kan er niet binnen. Blijkbaar heeft Ilia het ziekenhuis al verlaten. Volg het spoor verder. Je komt in CASTLE TOWN SOUTH ROAD. Volg het spoor verder de trappen af. Het spoor brengt je naar TELMAS BAR. Je zult er een Zora Child zien liggen als je het gesprek afluistert. De soldaten in de achterkant spreken over Lake Hylia & de ZORAS. Er zijn blijkbaar veel problemen in LAKE HYLIA met de ZORAS.

Bekijk de kaart die ligt in TELMAS BAR, en je zult de locatie van LAKE HYIA krijgen.

Als je TELMAS BAR verlaat, zul je boven aan de trappen een Goron zien met een lijn mensen bij. Ze zullen klagen over Hot Spring Water. Onthoud dit voor later.

OP WEG naar LAKE HYLIA
Neem de oostelijke uitgang van CASTLE TOWN en neem dan de oostelijke uitgang van het stuk HYRULE FIELD. Je komt wat vijanden tegen op het pad dat je moet volgen. Uiteindelijk zul je op een volgende grote plek uitkomen. Als je verder rechtdoor gaat, kom je bij de GREAT BRIDGE OF LAKE HYLIA uit. Ga over deze brug tot Midna je tegenhoudt. De brug zal in brand gestoken worden door een boogschutter. Je bent ingesloten. Maar geen probleem. Klim op de kisten die er staan, spring op de leuning van de brug, en spring het water in.

LAKE HYLIA na de DUIK MET DE WOLF
Je bent nu in LAKE HYLIA. Je moet de Spirit proberen te vinden.

Zwem naar de oever. Als je je senses gebruikt, zul je een paar Zoras zien staan. Ze klagen over het waterniveau. Er komt te weinig water in het meer. Als dit zo doorgaat, droogt het meer helemaal uit. Wandel verder naar het huisje dat recht voor je staat. Gebruik je senses om de uitbater erbij te zien staan. Luister naar hem en een stukje cutscene zal starten.

Ga nu naar de vijand die je juist te zien kreeg. Je zult moeten vechten tegen dit monster op een vogel. Ontwijk de pijlen en wacht het juiste moment af om aan te vallen. Eens je hebt kunnen aanvallen, blijf je op zo snel mogelijk op A drukken. Na een paar keer is de vijand verslaan en zal Midna de vogel onder zijn controle nemen. Een cutscene start en je wordt naar de Zora River gebracht.

UPPER ZORA RIVER & de VLIEGTOCHT
Met behulp van de vogel en wat knap stuur- en vliegwerk kun je in UPPER ZORA RIVER aankomen door de gehele ZORA RIVER te doorvliegen. Heb je wat problemen met de vogel? Hier zijn wat tips. Gebruik de mikroos om je richting te bepalen. Zit je te laag, mik naar boven. Zit je te hoog, mik naar beneden. Probeer vallende rotsen, brandende pijlen en zo te ontwijken en gebruik de DASH niet als je je onzeker voelt. Anders vlieg je ergens tegen aan, en dan moet je herbeginnen.

Als alles goed gaat, kom je uiteindelijk in UPPER ZORA RIVER uit. Spring naar beneden en wandel verder en verder. Tot je in ZORAS DOMAIN komt. Alles is bevroren. Hoe komt dit toch?

ZORAS DOMAIN, BEVROREN
Midna spoort je aan om de ZORAS te zoeken. Uiteraard doen we dit dan.

Wandel vooruit tot je bij een klein verhoogje in ijs komt. Bij het verhoogje staan ook een stuk of 5-6 ijspijlers. Gebruik Midna om naar boven te springen hier. Via verschillende sprongen kom je boven. Je kunt nu op een smal, bevroren paadje verder wandelen. Na een kort stukje moet je opnieuw Midna gebruiken om naar boven te springen. Maar deze keer breken er af en toe stukken ijs af. Je zult waarschijnlijk een paar keer vallen. Maar geen paniek. We herbeginnen gewoon. Na een hele boel sprongen kom je uiteindelijk helemaal boven en kun je binnengaan in een grote opening.

Eenmaal binnen, zul je 3 Shadow Beings zien. Versla ze alle 3.

DE ZORAS, BEVROREN & ONTDOOID
Na het verslaan van de Shadow Beings is er ook een warp-portal geopend naar hier.

Nadien zal Midna je aansporen onder het ijs te kijken. Je zult de ZORAS zien. Maar ze zijn allemaal bevroren! Hoe moet je zo ontdooien?

Raadpleeg Midna en laat je naar Death Mountain warpen. Daar staat nog een gigantische brok lava. Eens je in DEATH MOUNTAIN bent, warp je terug naar ZORAS DOMAIN. Alles zal ontdooien !
Reclame