Zelda Twilight Princess [website] | Zelda Skyward Sword [website]
 Algemeen
Overige


WALKTHROUGH : DEEL 2 : DE TRANSFORMATIE IN WOLF

KERKER en de ontsnapping
Je komt nu in een kerker uit in een wolfgedaante. Door 2 keer op A te duwen om te "dashen", kun je de ketting breken. Een cutscene zal starten en de ketting wordt gebroken door Midna. In de hoek van de kamer zie je voor de tralies een kist staan. Wandel er naartoe en beweeg nu de remote naar boven. Je zal de kist kapot maken. Nu zie je een gat in de tralies. Graaf door het gat door op de pijltjes naar onder te drukken. Je bent uit de kerker ontsnapt. Nu krijg je Midna en daarna krijg je een cutscene te zien.

Eenmaal buiten de kerker kun je rupees vinden door te graven in het stro.

Ga nu naar de kerker ernaast en wandel naar de ring in het plafond. Door op de pijltjes naar boven te duwen zal Midna uitleg geven. Je moet op Z duwen om te targetten en daarna op A om te bijten. De wolf springt naar de ring en een poort zal openen. Ga door de tunnel.

TUNNELS met water
Bij de eerste splitsing die je tegenkomt kun naar rechts een ring vinden. Daar is niks speciaal te vinden. Als je links gaat kom je net voor het kruispunt een ring tegen. Bijt erin en je kunt wat rupees vinden in het gangetje. Ga bij het kruispunt rechtdoor en bijt in de ring. Ga nu terug naar het kruispunt en ga in zuidelijke richting. Je bijt in een ring, en het water zal verhogen. Nu kan je over de stekels die in de noordelijke gang.

In de noordelijke gang kom je nog een kruispunt tegen. Ga eerst naar de oostelijke gang van dit kruispunt. Als je in de verste ring bijt, zal het water opnieuw zakken. Ga nu naar de westelijke gang en ga dicht bij de tralies staan. Linksonder zie je een gat in de muur waar je door kan kruipen. Dicht bij het monster dat je ziet als je sense gebruikt (bij de 3 schedels) kun je graven en een blauwe rupee vinden. Ga verder tot je aan de andere kant van de tralies uitkomt en Midna weer op je springt.

DE TOREN
Als je de trappen oploopt en springt, zullen er stukken afbreken en je geraakt niet naar boven. Geen probleem, raadpleeg Midna. Je moet het pijltje naar boven induwen om Midna over te zetten. Door te Z-targetten en dan op A te drukken, kun je Midna volgen. Probeer niet te vallen. Ga verder naar boven tot je bij een koord aankomt. Ga over het koord en gebruik Midna verder om naar boven te gaan. Als je boven komt aan een deur moet je oppassen voor al de vliegende vijanden. Word je veel geraakt, dan kun je hartjes vinden in de dozen die hier boven staan. Loop wat rond tot je bij een hoop stenen staat. Contacteer Midna, en je kunt weer via Midna naar boven springen. Ga door de deur en je bent uiteindelijk buiten.

HYRULE CASTLE en de mysterieuse persoon
Volg het pad eens je buiten de toren bent. Als de eerste keer naar links gaat, moet je via de kist over de hindernis springen. Ga verder tot je in een kleine arena 2 vogels tegenkomt. Versla ze en ga verder. Pas op voor al de vogels. Als je Z-target en springt, kan je wel eens in de diepte belanden. Ga nu verder tot je een groot gat tegenkomt in het pad. Ga op het houten platform staan aan je rechterkant en druk op het bovenste pijltje om via Midna je weg te vinden naar het dak. Wees niet bang, als je van het dak glijdt, kom je op een platform terecht en kun je gewoon weer naar boven kruipen. Je bent dus niet dood als je valt. Loop verder op het dak en versla al de vijanden.Kruip nu in het donkere gat om verder te gaan.

Ga naar boven in de trappentoren en open de poort. Je ontmoet Princess Zelda. Bekijk een grote cutscene. Ga de trap af en bekijk nog een grote cutscene.

ORDON VILLAGE, het ZWAARD & het SCHILD
Je bent nu in de bron. Verlaat de bron en ga richting Ordon Village. Dit is in zuidelijke richting. Passeer langs Link zijn boomhut en ga naar Ordon Village na gesproken te hebben met de eekhoorn.

Ga naar het huis met het waterrad. De 2 mannen hebben een gesprek over een schild. Probeer het gesprek af te luisteren. Als je nu over de brug gaat, word je aangevallen door de arend. Je kan niet over de brug gaan. Je moet achter het huis met het waterrad in het water springen en over zwemmen. Dichtbij de shop aan de overkant zie je de kat zitten die je een vis gegeven hebt in het begin. Spreek er mee. Je moet de man met de arend doen schrikken. Gebruik de hulp van Midna om via Z-targetten op het dak te komen. Spring naar de pijlers tot je net achter de man staat. Hij zal schrikken.

Gebruik nu Midna en Z-targetten om over het water te springen en binnen te raken in het huis met het waterrad. Eens je binnen bent in het huis, kun je wat pompoenen kruiken kapot doen om rupees te verzamelen. Dan ga je op de tafel en gebruik je Midna om op het verhoog te komen. Aan de muur zie je het schild hangen. Beweeg de remote naar boven om aan te vallen. Val zo 2 maal de muur aan en het schild valt naar beneden. Je hebt het HYLIAN SHIELD. Kruip nu door het raam naar buiten.

Ga nu naar het huis van Rusl in de hoek van Ordon Village. Je ziet hem met een fakkel zijn huis verdedigen. Kom niet te dicht bij hem, anders zal hij je raken met zijn fakkel. Loop in boogje rond hem naar de rechter kant van het huis. Niet ver van de 2 pompoenen. Je kunt je weg in het huis graven. Eenmaal binnen ga je naar de zetel en kun je het ORDON SWOORD vinden. Nu heb je alles om met Midna mee te mogen vechten. Ga terug naar buiten uit het huis door door hetzelfde gat te graven. Eens je buiten bent, heb je niks meer te zoeken in Ordon Village. Maar gebruik je senses om plaatsen te zien waar je kunt graven. Als er fonkelingen uit de grond komen, kun je er graven. Je kunt zo heel wat rupees vinden. Ga uit het dorp richting Link zijn boomhut.

OP WEG naar FARON WOODS
Loop verder richting bron. Je zal in de bron geroepen worden. Bekijk de cutscene en versla de Shadow Being. Daarna volgt een langere cutscene over Ordonna. Je krijgt de opdracht om de Spirits Of Light terug levend te maken. Ga nu verder in noordelijke richting, over de brug. Ga verder en ga binnen in het zwarte gat.

FARON WOODS & de SPIRIT OF LIGHT
Hier ontmoet je Midna opnieuw en een lange cutscene zal afgespeeld worden. Ga verder tot je in het 2e cirkelvormige plekje komt. Je zal afgesloten worden en er zullen 3 Shadow Beings komen. Val ze aan tot ze alle 3 op de grond liggen tegelijk. Druk op B om een krachtveld te genereren die ze snel doodt. Als ze alle 3 tegelijke op de grond liggen, zijn ze gedood. Daarna kun je verder wandelen naar de volgende area. Er is een grote bron. Als je in het water verder gaat kun je met een Spirit Of Light spreken. Om het licht te terug te brengen moet je tears verzamelen. Je krijgt daartoe de Vessel Of Light van de Spirit of Light.

FARON WOODS & de TEARS
Ga verder en gebruik je senses om alle vijanden te zien. Niet ver van de bron zie je de eerste tears. Dood ze en ze zullen blauwachtige schimmen achterlaten. Je hebt je eerste 2 tears.

Bij de splitsing ga je eerst naar links, richting de winkel van Coro. Als je nu langs de linker kant van de winkel gaat, kun je op een verhoog. Kruip er op en met Midna kan je binnen komen in de shop. Ook hier vind je 2 tears. Nu heb je al 4 tears. Ga terug naar buiten en loop naar de andere kant van het gebouw. Je zult er een insect zien zitten. Spring ernaar door te Z-targetten en het zal van het gebouw vallen. Dood het en je hebt je 5e tear. Ga nu terug naar de splitsing.

Nu ga je rechtdoor richting Forest Temple (Lees het bord dat daar staat). De poort is gesloten, maar geen paniek. Aan de rechter kant van de poort zie je een gat waar je door kunt graven. Juist achter de poort vind je tear 6 en 7. Ga de grot die op een S lijkt in en wandel verder. Aan de splitsing ga je gewoon rechtdoor. Naar rechts is niks te vinden. Juist na de splitsing vind je een plaats waar je kunt graven. Door hierin te graven kom je terug in het begin van de grot uit.

Als je uit de grot komt, ga je onmiddellijk naar links. Hier vind je tear 8 en 9.

Ga verder langs de linker kant en Midna zal je laten springen over het water. Ga dan nog wat verder en blijf tegen de zijkant van de area lopen. Je komt op een uitstekende rots uit. Midna zal je laten springen van pijler naar pijler tot je uiteindelijk in een soort gracht uitkomt. In deze gracht zijn er 3 tears. Je hebt er nu al 12.

Wandel wat verder en Midna je weer laten springen. Druk snel na elkaar op Z-target en A om helemaal boven in een boom uit te komen. Nu moet je over een kloof springen waar een bewegend boomachtig iets tussen zwiert. Wacht het juiste moment af om te springen en spring dan naar de overkant. Daarna moet je weer een hele serie sprongen maken. Als je ze allemaal goed doet, komen er 2 insecten tevoorschijn. Wandel naar ze toe en graaf. Ze zullen uit de grond komen. Weeral 2 tears. Nu heb je al 14 tears.

Wandel verder door de openstaande poort. Juist voor de poort, achter het bordje, kun je een gouden rupee opgraven. Vecht nogmaals tegen 3 Shadow Beings en je kunt weer verder gaan. Wandel verder en je passeert Trills Shop. Wandel verder de smalle weg op richting de plaats waar Talo en het aapje bevrijd hebt. Op het eindje vind je de laatste 2 tears. Nu moet je er 16 hebben. Je zult automatisch terugkeren naar de Spirit Of Light die je de opdracht gaf. Bekijk de cutscene en zie hoe het licht terug keert in Faron Woods. Je wordt uitverkoren en je bent terug in menselijke vorm.

OP WEG naar de FOREST TEMPLE
Je kan nu een wandeling gaan maken in Ordon Village. Iedereen is tevreden om je te zien, maar daar blijft het ook bij. Je vertrekt uit de bron, over de brug, richting Faron Woods. Je komt uit aan de splitsing. Rechtdoor is de Forest Temple, links is de winkel van Coro. De poort is gesloten, dus ga je naar links. Bij Coro aangekomen, spreek je met hem. Hij zal je de sleutel geven om de poort naar Faron Woods te openen. Je kan ook je 2e bottle bemachtigen bij hem. Voor 100 rupees krijg je een bottle, gevuld met lantaarnolie. Heb je niet genoeg rupees? Er is heel wat lang gras bij de splitsing waar je rupees kunt verzamelen. Ga nu door de poort richting Faron Woods.

Ga verder in de grot tot je uitkomt bij het mistige meer waar je daarjuist heel wat tears verzamelde. Haal je lantaarn uit. Een aap komt aangelopen en steelt de lantaarn van je. De aap zal nu door de giftige mist wandelen en een pad maken waar je wel kan wandelen. Volg de aap tot je uit de mist bent en neem je lantaarn terug. Ga dan door de poort. Verder kom je de shop van Trill tegen. Je kan er potions kopen of lantaarnolie voor je de Forest Temple binnen gaat.

Juist voor je het smalle wegeltje opgaat, zie je een gouden wolf. Hij zal je de eerste Hidden Skill leren: de Ending Blow. Wandel verder over het wegeltje, vermoord de 2 vijanden. Daarna brand je het net af met je lantaarn.

Ga binnen in de FOREST TEMPLE...
Reclame