Zelda Twilight Princess [website] | Zelda Skyward Sword [website]
 Algemeen
Overige


WALKTHROUGH : DEEL 12 : GERUDO DESERT

CASLTE TOWN & het STAR GAME
Als je alles hebt gedaan in SACRED GROVE, contacteer je Midna en warp je jezelf naar CASTLE TOWN.

Ga naar het zuiden van het gebied ten oosten van CASTLE TOWN. Je zult plots een stenen arena tegen komen. In de arena vind je een POE.

Neem opnieuw mensengedaante aan en ga CASTLE TOWN binnen via de oostelijke ingang. Je komt de postman tegen. Welk interessant nieuws zal hij je deze keer brengen? Het is een brief van Telma.

Neem de eerse afslag die je tegenkomt in CASTLE TOWN naar links . Je zult op dit wegje een tent zien staan. Ga er binnen en speel het spel STAR GAME. De prijzen zijn prachtig! Gebruik je Clawshot om snel alle sterren te verzamelen binnen de 30 seconden. Als beloning krijg je de BIG QUIVER. Je kan nu 60 pijlen meedragen met je. Je moet nog eens terugkomen naar dit spel, maar er moet eerst een nacht passeren. Ze zullen een speciale kooi maken, speciaal voor jou.

CASTLE TOWN, AGITHA & de BIG WALLET
Als je nu naar buiten gaat, uit het Star Game en je volgt het pad tot net na de bocht, dan sta je bij het huis van AGITHA. Ga er binnen en spreek met haar. Ze verzamelt blijkbaar insecten. Daarvoor dienen de Golden Bugs dus ! Als je de eerste golden bug geeft, krijg je van haar de BIG WALLET. Er kunnen 600 rupees in.

Voor elke bug die je geeft, krijg je 50 rupees. Als je de 2e bug van het paar hebt, krijg je een extra 100 rupees. Het verzamelen van en paar (Male & Female) brengt je in het totaal dus 150 rupees op. Niet slecht. Ideaal dus om die 1000 rupees te verzamelen die je nodig had voor de man bij de oostelijke ingang van CASTLE TOWN.

Als je alle 24 bugs verzameld hebt en aan Agitha geeft, krijg je de GIANT WALLET. Er kunnen 1000 rupees in.

Ga terug naar buiten. Wat verder op de weg vind je Fanadis Palaca.Voor 10 rupees kun je je toekomst laten voorspellen.

TELMAS BAR & AURU
Ga nu naar Telmas Bar. In telmas bar wordt je voorgesteld aan 3 mensen. Ze vertellen over Auru, die in LAKE HYLIA zit, en over SNOWPEAK. Snowpeak is bezeten door het kwade, maar daar moet je je voorlopig niks van aantrekken.

Een kijkje gaan nemen in LAKE HYLIA lijkt dus wel een goed idee.

HYRULE FIELD ten ZUIDEN van CASTLE TOWN
Ga in CASLTE TOWN naar het westen. Dichtbij de westelijke uitgang kun je binnen gaan bij de dokter. Als je bij hem binnen gaat, zal hij vragen naar Ilia.

Verlaat hierna CASTLE TOWN via de zuidelijke uitgang.

Onmiddellijk aan je linker kant zie je een POE. Ga de 2e maal een trap af en aan de linker kant zul je op de middelste van 3 bomen een insectje zien zitten. Je vangt het best van op een afstand met je Boomerang want het beestje vliegt altijd weg. Deze golden bug is de FEMALE LADYBUG.

Ga naar verder naar beneden en zoek rechts van de trappen een hoge pijler waar je op kan klimmen. Hier vliegen er heel wat vogels rond. Als je ze allemaal doodt, verschijnen er een 50 tal rupees. Beneden aan de pijler kun je een golden bug vinden. De MALE LADYBUG.

Boven op de pijler geklommen, transformeer je jezelf in wolf en graaf je tussen de stenen. Je bent in een Hidden Grotto. Als je alle spinnen doodt, verschijnt er een kist met 100 rupees in. Je kunt er ook wat vissen met je hengel. Er zitten verschillende soorten vissen. Verlaat nu de pijler en spring naar beneden naar het gras.

Dichtbij zul je een rots zien staan die je kan opblazen. Als je ze opblaast krijg je een hele hoop rupees, maar dat is het dan ook!

Als je van de grote trap gelopen kwam en in plaats van naar rechts te gaan, naar links was gegaan en dichtbij de trap zoekt waar je net van kwam, vind je een gouden wolf. Hij zal je een hidden skill leren. Het is de HELM SPLITTER.

Daarna warp je jezelf naar LAKE HYLIA.

LAKE HYLIA, de POES & het STUKJE HART
Er zit een POE op de westelijke oever in LAKE HYLIA.

Nu je hier toch in de buurt bent, word je weer mens en zwem je naar de grot met de Light Spirit in. Je gaat de grot binnen en je volgt padje dichtbij de muur naar links. Plots sta je voor een gat met aan de overkant klimop. Gebruik je clawshot om naar de overkant te komen. Ga binnen in de deur die op het paadje volgt. Eens in deze kamer steek je met je lantaarn de 2 toortsen aan en er verschijnt een kist met een STUKJE HART. In de 2 andere kistjes zitten rupees en bommen. Als je terug gaat en in het water springt van de bron, en je Iron Boots aandoet, zul je op de bodem opblaasbare, bruine rotsen zien. Blaas deze op met waterbommen en je hebt op zijn minst 60 rupees.

Als je nu als wolf op weg bent naar het huisje in het midden van het eiland, en je volgt de paadjes mooi, dan zul je Plumm de vogel tegenkomen. Plumm legt je een spel uit. Dichtbij Plumm zie gras staan. Ga er naartoe en howl. Een grote vogel zal komen. Met deze moet je vliegen om de punten te bekomen. Elke ballon is een verschillend aantal punten en 2 maal dezelfde op een rij zijn dubbele punten. Je moet aan 10.000 punten komen om een prijs te krijgen. Hoe speel je dit spel nu? De truc bestaat erin om enkel maar aardbeien te verzamelen. Als je er 10 na elkaar hebt, heb je meer dan 10.000 punten. Dus je moet proberen alles te ontwijken behalve de rode vruchten. Als beloning krijg je een STUKJE HART.

Je wordt afgezet in UPPER ZORA RIVER. Warp je terug naar LAKE HYLIA.

Ga naar de man in het midden van LAKE HYLIA en laat je naar boven lanceren. Neem boven een kip en vlieg naar beneden. Draai je onmiddellijk 180 graden en land op het stukje land onder het huisje waar je toekomt als je gelanceerd wordt. Hier vind je een POE. Word wolf en versla deze poe.

Tussen het gras kun je graven. Je bent in een Hidden Grotto. In de potten in de grot zitten er pijlen. Op de bodem van het water, gebruik dus je boots en zora pak, zitten schelpen. Met waterbommen kunnen je ze verslaan. Als je ze allemaal verslaan hebt, verschijnt er een kist. Er zit een oranje rupee (100 rupees) in.

Als je nu naar beneden vliegt met een kip, moet je proberen te landen op het trapvormige eiladje met al de kisten op. Op een van de bovenste verdiepen vind je een POE.

Ga nu helemaal in westelijke richting via de verschillende eilandjes. Je zult er ook een POE vinden. Meer uitleg over deze poe vind je in Walkthrough : Deel 8 : Lake Hylia.

Ga nu naar het noorden van LAKE HYLIA via de eilandjes en klim er de hoge ladder op dicht bij de howling stone. Daar is er een grot waar je al een stukje hart kon vinden. Als je binnen gaat in deze grot kun je in het totaal 3 POEs vinden. Je loopt rond als mens en als je een poe tegenkomt, transformeer je in wolf. Als je de 3 poes hebt, ga je opnieuw naar buiten.

Dicht bij de ingang van deze grot zie je 4 grasplekjes in een klein vierkantje. Tussen deze 4 plekken moet je graven als wolf. Je vindt een Hidden Grotto. In de grot word je mens en dood je de vijanden. Er verschijnt een kist met 100 rupees in. Verder kan je wat vissen. Ga daarna uit de grot.

Dichtbij deze grot vind je een Howling Stone. Howl voor de steen en een gouden wolf zal verschijnen. Hij verschijnt in het gebied ten oosten van LAKE HYLIA. Ga er naartoe in mensengedaante en je zal een Hidden Skill leren. Ga nu in oostelijke richting. Je zult een hele hoge toren met een ladder zien. Dichtbij deze toren zie je een POE.

LAKE HYLIA & AURU
Ga naar de toren met de ladder in het zuid-oosten en klim op de ladder. Boven op de toren staat AURU. Hij vertelt je over de woestijn (GERUDO DESERT). Ook over de cursed mirror.

Als je de woestijn in wilt, zal hij je helpen. Hij geeft je Aurus memo. Geef dit aan de man in het midden van LAKE HYLIA. Hij zal je een Oasis Flight geven. Je wordt naar GERUDO DESERT geschoten. Eens je daar aankomt, vertelt midna over de fused shadows en de twilight world. er wordt ook over zant verteld.

De mirror of twilight is de verbinding tussen de twilight world en de gewone wereld. Midna wil deze vinden zodat hij terug kan naar de twilight world.

GERUDO DESERT, GOLDEN BUGS & POES
Dichtbij de zuidelijke muur, in het westen, vind je een rots met een boom op. Gebruik je Clawshot om op deze rots te komen. In het kistje dat je vindt, zit een rode rupee.

In de zuid-westelijke hoek van Gerudo Desert zie je dichtbij een grote rots 3 schedels op de grond liggen. Tussen deze schedels zit er een POE. Daar kun je graven als wolf en vind je een Hidden Grotto. Dood de spinnen en er verschijnt een kist met 100 rupees in. Ga daarna uit de grot.

Als je de westelijke muur volgt, kom je plots, op de minimap gezien, voorbij een horizontale lijn. Je moet naar beneden springen van een verhoogje. Dichtbij vind je een rots met een boom op. Gebruik je Clawshot om op de rots te komen. Als je wat verder loopt op deze rots, zie je 3 schedels liggen. Er is hier ook een POE te vinden. Als je de poe verslaan hebt in je wolfgedaante, graaf je tussen deze 3 schedels. Opnieuw een Hidden Grotto. In deze hidden grotto vind je nog een POE. Word opnieuw mens en blaas de rotsen op met een bom. Er verschijnt nog een POE. Transformeer opnieuw in wolf om deze te verslaan. Daarna transformeer je in mens en blaas je alle rotsen op. Neem nu je lantaarn en steek de 3 toortsen aan. Er zal een kist verschijnen met een oranje rupee (100 rupees) in. Ga daarna uit de grot.

Als je vertrekt uit de meest zuid-westelijke hoek van GERUDO DESERT in oostelijke richting, zul je plots op de minimap een korte diagonale streep tegenkomen. Deze stelt een grote krak in de grond voor. Dichtbij zul je een golden bug zien fladderen, het is de MALE DAYFLY.

Als je nu voorbij de krak in de grond gaat, zul je een stenen constructie zien met een beeld en een kist. Dichtbij dit bouwwerk zijn er sleuven in de grond. Als je in de sleuf gaat het dichtst bij deze constructie kun je een golden bug vinden. Deze vind je op de wand van de sleuf. Het is de FEMALE DAYFLY.

GERUDO DESERT & BRIDGE OF ELDIN
Als je nu verder gaat in oostelijke richting kom je uit bij een rotsblok met een boom op. Gebruik je Clawshot om naar boven te komen. Eens je boven bent, schiet je met je clawshot naar het rondvliegende dingetje. Laat je vallen als je boven de hogere rots gekomen bent. Er zullen 3 Shadow Beings verschijnen. Versla ze en een nieuwe portal wordt geopend. Als je nu de trap opklimt, zul je een groot wit ding zijn. Dit is het stuk uit de Bridge Of Eldin dat verdwenen was. Warp je vandaar terug naar Eldin Province: Eldin Bridge. Bekijk de cutscene en je kunt zien hoe de brug gerepareerd wordt!

ELDIN BRIDGE & FIELDS NORTH OF KAKARIKO
Je komt op ELDIN BRIDGE. Ga in zuidelijke richting en dood de vijanden. Als je in THE FIELD NORTH OF KAKARIKO komt ga je onmiddellijk naar links. Op de overgang steen-gras zul je een bruine vlek zien. Graaf daar als wolf en je vindt een Hidden Grotto. In de houten kist vind je een FAIRY. Deze kun je in een fles steken. Aan de overkant vind je in de kist een paarse rupee (50 rupees).

Ga nu uit de grot en ga de brug over in noordelijke richting. Eens je over de brug bent, zoek je op de linker kant een clawshot target in de muur. Gebruik je Clawshot om je naar boven te clawshotten. Volg het pad tot je op de muur een insectje ziet. Het is een golden bug, de FEMALE PHASMID. Maar er is meer te beleven. Volg het pad verder tot je een grot in kunt gaan.

Je komt in een kleine Goron Mines achtige grot uit. Echt moeilijk is het niet. Loop vooruit en spring in de magneet straal. Zorg da je je Iron Boots aan hebt. De magneet straal zal je naar de muur trekken. Als je aan de muur plakt, doe je je boots af. Volg het pad verder tot je opnieuw zo een straal tegenkomt. Doe exact hetzelfde. Je komt nu in een gangetje uit. Draai je om en ga bij het eerste kruispunt naar links. Daar bewaakt een krokodil een kistje met een rode rupee (20 rupees) in. Als je rechtdoor gaat moet je opnieuw springen met je boots aan. Als je nu landt na je botten af gedaan te hebben, zie je 2 toorsten staan. Steek deze aan om een kist te laten verschijnen. Er zit een oranje rupee (100 rupees) in. Als je wat verder gaar, passeer je een krokodil. Hij bewaakt een kist met een STUKJE HART in. Al deze moeite voor een stukje hart, het moet kunnen... Nu kun je de grot verlaten. Je komt uit aan een platform hoog boven de diepte. Gebruik je clawshot om je weg terug te vinden. Als je na 3 keer te clawshotten tegen de brug staat, kun je aan land springen.

KAKARIKO VILLAGE & BOMBLINGS
Het is misschien een goed idee om nog eens een bezoekje te brengen aan KAKARIKO VILLAGE. Als je naar BARNES gaat, kun je een 3e soort bom kopen. Maar daarvoor heb je wel een 3e bomzak nodig. Heb je deze nog niet? Geen probleem. Heb je deze wel, dan kun je BOMBLINGS kopen. Je krijgt er 10 voor 60 rupees.

ZORAS DOMAIN & de 3e BOMZAK
Warp je naar ZORAS DOMAIN. Ga de troonkamer binnen waar al de ZORAS zitten. Spring het water in en doe je Iron Boots en Zora Armor aan. Blaas met een waterbom de grote grijze rots op in het midden op de bodem. Een Goron is bevrijd! Hij geeft je een BOMB BAG. Dit is de derde. Warp je daarna terug naar KAKARIKO VILLAGE en koop bij BARNES de Bomblings.

KAKARIKO VILLAGE & de POES
Ga via BARNES naar boven. Links boven de resten van het huisje vind je een POE.

Als je naar rechts gaat, als je uit het huis van BARNES komt, bij de hogen toren vind je nog een POE.

GRAVEYARD & de POES
Ga nu naar het kerkof bij KAKARIKO VILLAGE. In het midden van het kerkhof vind je een POE. Als je de linker zerksteen (als je de graveyard binnenkomt) verduwt, komt er een 2e POE tevoorschijn. 2 poes dus in dit kleine kerkhofje.

Als je door het gangetje gaat op het einde van het kerkhof, kom je bij de ZORA PRINCE uit. Spring in het water en blaas op de bodem de rots op met een waterbom. Als je naar LAKE HYLIA moet, kun je door het gat zwemmen. Anders blijf je er uit. Want het is een 1-richtings gat. Eens je in LAKE HYLIA bent, moet je terugwarpen of via het lanceerspel en HYRULE FIELD terug keren.

DEATH MOUNTAIN & de POE
Ga richting DEATH MOUNTAIN. Als je bij de 2e goron komt die je de lucht insmijt, draai je je naar het oosten. Je zult landen op een richel. Voordien heb je hier al een stukje hart gevonden. Maar hier is er ook een POE te vinden. Laat je op de richel smijten, word wolf en dood de poe. Ga daarna terug naar KAKARIKO VILLAGE.

HYRULE FIELD & POES
Als je graag POES verzamelt, dan lees je dit stukje, anders laat je het gewoon over.

Als je naar HYRULE FIELD (ELDIN PROVINCE) gaat, ga je over het brugje over je KAKARIKO GORGE. Je hebt ooit een rots opgeblazen dichtbij dit brugje om een stukje hart te vinden. In deze grot is er ook een POE te vinden.

Dichtbij het brugje is er ook een eenzame boom. Bij deze boom is er ook een POE te vinden.

Ga daarna naar HYRULE FIELD (FARON PROVINCE). Ga in dit gebied naar het brugje over het water. Dichtbij dit brugje (ten noorden ervan) zul je een POE zien zitten.

KAKARIKO VILLAGE & HOT SPRING WATER
Ga in KAKARIKO VILLAGE op de rechter kant (gezien als je uit HRYULE FIELD (ELDIN PROVINCE) komt) onmiddellijk het eerste huisje binnen. Het is MALO MART. Ze hebben 1000 rupees nodig om een winkel te openen in CASTLE TOWN. Als je alle rupees verzameld hebt, wordt de brug die CASTLE TOWN met de FIELDS NORTH OF KAKARIKO verbindt gerepareerd.

Een goed idee om snel aan geld te komen: Warp naar CASTLE TOWN en geef de golden bugs af die je ondertussen verzamelt hebt. Ze brengen 150 rupees op per paar. Ga binnen via de oostelijke ingang van CASTLE TOWN en sla onmiddellijk links af. Net achter de bocht is het huisje van Agitha. Geef de insecten af om rupees te krijgen. Als je genoeg rupees hebt, warp je je terug naar KAKARIKO VILLAGE en ga je de rupees afgeven in MALO MART.

Als de brug gerepareerd is, praat je met de goron die net buiten MALO MART zit. Hij zal je vertellen over de goron aan de WEST GATE van CASTLE TOWN. Hij zal je ook een ton Hot Spring Water geven. Deze moet je over de FIELDS NORTH OF KAKARIKO transporteren naar de goron die aan de westelijke brug van CASTLE TOWN zit. Gewoon zo snel mogelijk lopen en hopen dat geen enkele vijand de ton kapot doet. Uw dierbare webmaster had slechts 12 pogingen nodig en deze waren zeer frustrerend.

Als je bij de Goron bent, smijt je de ton op hem kapot. Hij voelt zich herbront en een cutscene speelt zich af. Hij gaat Hot Spring water verkopen in de stad. Als beloning krijg je nog een STUKJE HART. In het centrale deel van CASTLE TOWN hebben de Gorons in het zuiden een winkeltje geopend. Als je iets nodig hebt, kun je het daar bemachtigen.

JOVANI & de 20 POES
Je hebt nu ook al meer dan 20 POEs. Ga naar JOVANI om je beloning te halen. Word wolf en graaf binnen in zijn huis. Als beloning voor het verzamelen van de 20 poes, krijg een Bottle met Fairys Tears. Deze geven je een korte periode een grotere sterkte. Je hebt ook je 3e bottle nu.

Jovani vraagt je om nu de overige poes te zoeken. In totaal zijn er geen 20 maar 60!

GERUDO DESERT & CAVE OF ORDEALS
Warp naar GERUDO DESERT. Je komt op de plek uit waar je de Bridge Of Eldin weggewarpt hebt. Hier zit nog een POE. Op deze rots zie je ook een ingang. Het is de ingang naar de CAVE OF ORDEALS...

De Cave of Ordeals is 50 verdiepingen. Na elke 10 verdieping is er een fee. De eerste fee laat kleine feetjes los in de Ordon Spring. Nu kun je daar met een bottle gewoon feetjes scheppen uit het water. Zoveel je wil. Na de 10 eerste verdiepingen zitten we vast. Later moeten we nog een terug keren. Als je op het 10e niveau de grot verlaat, kom je in ORDON SPRING uit.

ORDON RANCH & HIDDEN GROTTO
Een goed moment om de Hidden Grotto in ORDON RANCH te doen.

Ga naar de ranch en word wolf. Graaf in vanachter in het geitenkot en je komt in de Hidden Grotto. Je kunt er potions scheppen, heel wat potten vinden met ongeveer 100 rupees en als je de 3 toortsen aansteekt, verschijnt er een kist met 50 rupees in. Nadien verlaat je de grot en warp je jezelf naar GERUDO DESERT.

GERUDO DESERT & het BANDIETENKAMP
Ga verder in noordelijke richting tot je een grote sprong naar beneden maakt. Dan draai je je om en zoek je in oostelijke richting de wand waar je net van sprong. Bijna helemaal in het oosten zul je 3 schedels zien liggen. Daartussen kun je graven om een Hidden Grotto te vinden. In de grot zijn er heel veel potion wormen te vinden.

Ga verder in noordelijke richting tot je aangevallen wordt door 2 pijlschieters op everzwijnen. Zorg ervoor dat je in mensengedaante bent, en versla deze vijanden. Als ze verslaan zijn, ga je bij het everzwijn staan en druk je op A om op dit beest te rijden. Rij op het everzwijn in noordelijke richting. Je zult een plek tegenkomen waar er vuur brandt en waar er vijanden pijlen naar je schieten van op torens. Rij deze torens omver met je everzwijn en ga daarna verder in noordelijke richting.

Als je bij een grote houten afscherming komt, rij je er door met je everzwijn. Plots kun je niet meer verder met je everzwijn. Stap af en klim de stenen trap op. Recht voor je zie je een gouden wolf. Hij leert je een Hidden Skill. Je leert de MORTAL DRAW.

Als je naar rechts gaat vind je een POE.

BANDIETENKAMP & ARBITERS GROUNDS
Als je nu rechtdoor gaat, kom je in het bandietenkamp uit. Ga binnen in het bandietenkamp en schiet al de vijanden af met je pijl en boog. Volg gewoon de weg en schiet alles wat je tegenkomt af. Plots kom je bij een houten poort, maar deze is op slot. We moeten dus een sleutel zoeken. Ga gewoon verder en schiet wederom alles wat je tegenkomt af. Wat verder zie je bij een groot everzwijn op de barbecue en een vijand. Als je deze verslaat, krijg je een SMALL KEY. Met deze sleutel kun je de houten poort openen.

Als je op het everzwijn op de barbecue slaat, krijg je na een paar keren een STUKJE HART.

Ga nu terug naar de gesloten houten poort en open ze met je sleutel. Ga binnen en vecht tegen de grote groene vijand. Als je hem verslaan hebt, vliegt alles in brand. O nee! Spring op het everzwijn en loop door de houten poort. Een korte cutscene zal starten en je komt voor een gigantisch gebouw met een enorme trap.

Als je nu terug gaat naar het gebied waar je net moest vechten, zul je een POE vinden.

Als je daarna terug naar het gigantische gebouw gaat en de trap opgaat, vind je rechts een POE. Links vind je, als je de 2 toortsen aangestoken hebt, een kist met 50 rupees.

Als je binnengaat, kom je in ARBITERS GROUNDS...
Reclame