Zelda Twilight Princess [website] | Zelda Skyward Sword [website]
 Algemeen
Overige


WALKTHROUGH : DEEL 11 : HET MASTER SWORD

ZANT & het WOLFGEDAANTE
Na de Lakebed Temple uitgespeeld te hebben, word je naar de spring gewarpt waar een Spirit Of Light zicht bevindt. De Spirit Of Lanayru. Een cutscene start en je komt bij ZANT. Zant en Midna krijgen ruzie en Zant neemt de fused shadows af van Midna.

Midna wordt door Zant de lichtwereld ingestuurd. Als gevolg zit Link vervloekt als Wolf in de gewone wereld. Midna vraagt de Wolf om naar Zelda te gaan. Zij kan dit probleem oplossen. Zelda kan er voor zorgen dat het wolfgedaante kan rondlopen in de normale wereld.

CASTLE TOWN & het WOLFGEDAANTE
Als je de controle terugkrijgt in het spel, ben je in HYRULE FIELD (LANAYRU PROVINCE) en je hebt het Wolfgedaante. Ga via het zuid-oosten naar het gebied ten oosten van CASTLE TOWN. Ga CASTLE TOWN binnen via de oostelijke ingang.

Als je de westelijke uitgang neemt van CASTLE TOWN, vind je nog een POE. Als je deze verslaan hebt, ga je terug naar CASTLE TOWN en naar TELMAS BAR.

TELMAS BAR & het WOLFGEDAANTE
Als je in je Wolfgedaante wil binnen gaan in de bar, word je buitengesmeten. Maar als je buiten bent, zal er een witte kat met je komen spreken.Een cutscene zal starten. Het is LOUISE. De kat van Telma. Ze vertelt je dat je via de zolder van Telmas Bar in het kasteel kan komen.

Duw de kist die apart staat tegen de kisten die voor het open raam staan. Kruip via de ene kist op de andere kisten en kruip in het raam. Je bent boven in Telmas bar. Kruip via de touwen naar de andere kant van Telmas Bar. Zorg ervoor dat er geen potten naar beneden vallen of breken. Eenmaal je aan de andere kant bent, kruip je het gat in de muur in. Je komt in de volgende kamer.

JOVANI, POES & het RIOOLSTELSEL
Je komt in een kamer met een POE. Het is het huis van JOVANI. Hij heeft zijn ziel verkocht en nu heeft hij last van spoken. Voor hem moet je de Poes Souls verzamelen. Telkens als je een POE doodt, verover je een Poes Soul. Je moet er 20 verzamelen voor hem. In deze kamer vind je alvast 1 als je je sense gebruikt.

Een paar tips om Poes te verzamelen. 1. Gebruik je senses. 2. Poes kun je gedurende de nacht vinden.

Jovani opent een luik waar je in kan. Kruip in dit luik en je komt in een rioolstelsel uit. Je glijdt een stuk naar beneden tot je in een kruisvormige kamer uitkomt. Zoek in het plafond tot je een ring gevonden hebt waar je in kunt bijten. Spring naar deze ring en bijt er in. Een poort zal openen en je zult naar een volgend deel stromen. Je stroomt de langste arm van het kruis af in noordelijke richting.

In de rechthoekige kamer waar je uitgekomen bent, zie je recht voor je een spinnenweb met heel wat spinnen rond. Ga naar het spinnenweb en dood de spinnen. Daarna zoek je op de trap een houten stok. Steek ze in de bek van de wolf en steek ze aan aan de toorts. Loop nu naar het web en brand het af. Ga door het gat dat nu vrijgekomen is en steek in het volgende deel van de kamer 3 toortsen aan op dezelfde manier.

Daarna neem je een stok die daar op de grond ligt (de vorige stok zal helemaal afgebrand zijn). Steek deze stok aan en klim in westen van de kamer de muur op en brand het spinnenweb af. Spring naar beneden het volgende deel van de kamer in. Dood de vijanden en ga verder tot je in een klein kamertje komt met een zwarte vlek in het midden. Hier moet je graven. Gebruik je senses om de juiste graafplek te zien. Je graaft en je komt in een nieuw gangestelsel terecht.

Het is het gangenstelsel waar je helemaal in het begin van het spel uit moest ontsnappen.

Ga onmiddellijk naar het grote cirkelvormige deel van het gangenstelsel. Helemaal links op de kaart. Kruip via de trappen en koorden naar boven. Pas op als je vijanden aanvalt. Spring niet te heftig naar ze toe, of je ligt in het water beneden en je mag opnieuw naar boven klauteren. Eenmaal boven ga je door de deur. Je komt boven op het dak van het kasteel uit. Volg het pad en dood de vijanden. Je kunt steeds maar 1 richting uit, dus echt moeilijk is het niet. Je komt bij het ronde platform waar je met de grote vogel moet vechten. In het zuiden van dit platform kun je een hangbrugje zien dat gebroken is. Maar als je wacht op een sterke windstoot, hangt het brugje horizontaal en kun je er op lopen. Aan de overkant vind je heel veel rupees in de kisten. Ga daarna terug naar het platform op dezelfde manier.

Ga verder naar het noorden tot je ook daar een brugje ziet fladderen. Doe juist hetzelfde zodat je aan de overkant komt. Daarna draai je je een kwartslag naar rechts en spring je vooruit. Je landt op een groot blauw dak. Volg dit dak verder tot je in een trappenhal uitkomt. Volg de trappen naar boven en ga binnen door de poort. Je zal prinses Zelda ontmoeten.

PRINCESS ZELDA & de RETURN van MIDNA
Een cutscene zal starten. Je moet naar Faron Woods gaan. Daar is een Master Sword te vinden. Er wordt ook verteld over de Mirror Of Twilight. Daarna wordt Midna genezen. Je moet naar Faron Woods.

FARON WOODS & de HOWLING STONE
Als je de besturing terug krijgt, ben je in het gebied voor CASLTE TOWN. Warp jezelf via Midna naar N. FARON WOODS.

Als je richting forest temple loopt, zul je een aapje zien. Er komen vijanden die het aapje aanvallen. Als je deze verslaat is het aapje dankbaar omdat je het gered hebt. Loop op het verhoogje aan de zijkant van het pad (dichtbij de wand van de muur). Nu kun je Midna gebruiken om te springen.

Na het springen kom je in een gebied uit met draaiende brugjes. Gebruik de wind om via de brugjes bij een koord te komen. Gebruik daar de juiste timing om voorbij de zwierende houtblokken te komen. Eens je over de 2 koorden bent, vind je een Howling Stone. Zoek de gouden wolf als je in mensgedaante bent. De wolf is ten zuiden van CASTLE TOWN.

Ga nu verder de grot in. Je komt in SACRED GROVE...

SACRED GROVE & het LASTIGE MANNETJE
Sacred Grove is wat lastig, want je hebt geen kaart om op te kijken waar je zit. Je moet dus alles goed onthouden.

Als je net binnenkomt, vind je opnieuw een Howling Stone. Er verschijnen vijanden en een mannetje dat op een toeter blaast. Versla ze allemaal en ga daarna verder naar het volgende deel. Passeer langs het water en ga naar rechts de volgende gang in. Ga verder en kruip op het verhoog waar het mannetje op staat. Sla het mannetje met de toeter. Er is een nieuwe gang geopend in deze kamer.

Ga deze gang in naar het nieuwe deel. Je komt aan een plas water met een verhoog in. Loop rechtdoor en spring het water in. Dood de vijanden en zwem door de waterval. Daarna kruip je de verhoogjes op tot je helemaal boven bent. Daar vind je het mannetje met de toeter opnieuw. Sla het mannetje en er zullen weer een aantal doorgangen sluiten en andere open gaan.

Keer nu terug naar de kamer in het begin waar er water was. Er is een nieuwe gang gemaakt in deze kamer. Maar de andere gang is gesloten, dus je kunt maar 1 kant uit. Neem het weggetje naar boven. Je komt in een ruimte waar het mannetje boven op een rots staat. Maar je kunt hem niet bereiken. Loop de kamer uit via de andere uitgang en je komt in de volgende kamer. Ga vooruit en dan naar links zodat je naar boven kan klimmen. Als je dit pad nu volgt, kom je bij het mannetje uit. Sla het opnieuw zodat weer nieuwe doorgangen gemaakt worden.

Ga door de nieuwe doorgang en volg het pad. Je komt uit in een grote arena met het mannetje in het midden. Het mannetje blaast op zijn toeter en tovert vijanden tevoorschijn. Probeer het mannetje met de toeter te raken. Als je dit doet, zal hij nieuwe vijanden sturen. Telkens eentje meer. Als je het toeterende mannetje drie maal geraakt hebt, wordt er opnieuw een gang geopend. Ga deze gang in en je komt in een grote rechthoekige kamer met 2 standbeelden in.

Ga naar het zuid-westen van de rechthoek. Daar kun je binnen in een krak in de muur. Er zit hier ook een golden bug. Onthoud dit voor later als je in mensengedaante bent.

SACRED GROVE & het STANDBEELDENSPEL
Keer nu terug uit de krak en zoek op de grond de figuur met de driehoeken en howl het liedje dat je in het begin van Sacred Grove leerde bij de eerste howling stone.

Er komen 2 standbeelden tevoorschijne en je moet een spel spelen met deze 2 standbeelden. Ze bewaken het eigenlijke heilige gedeelte van SACRED GROVE.

Hoe werkt het nu? Het bovenste standbeeld spring in tegengestelde richting als de wolf. Het onderste standbeeld springt in dezelfde richting. Je moet proberen om een standbeelden op de gemarkeerde plekken te krijgen. De webmaster deed het als volgt. R B B B R O L L L L L B R O R O O O R B L. R wil zeggen dat je op het scherm naar rechts moet, B is naar boven, L naar links en O naar onder. Er zijn waarschijnlijk veel kortere methoden, maar Never change a winning team. Als je de 2 standbeelden op de correcte plek krijgt, zal een cutscene starten en een poort gaat open. Nu kun je binnen in de heilige plek.

SACRED GROVE & het MASTER SWORD
Ga binnen in de grote ruimte en ga naar het zwaard. Een grote cutscene zal starten. Het wolfgedaante is verdwenen!

Link neemt het grote zwaard in zijn handen. Het is het Master Sword.

Midna toont Link een zwart blokje. Het is het kwade dat Zant op Link had geplaatst en waardoor Link in wolfgedaante verscheen in de normale wereld. Midna zal het bijhouden zodat Link op elk moment wolf kan worden, als hij dat wil. Om dit te kunnen doen, moet je wel niet zichtbaar zijn voor andere mensen. Een ander voordeel is dat Link in wolfgedaante kan warpen en in mensengedaante niet. Dus als je snel wil verplaatsen, word je wolf en laat je je warpen. Als return moet je voor Midna de Mirror of Twilight zoeken. Het is nodig om Zant te verslaan.

SACRED GROVE, GOLDEN BUG & STUKJE HART
Ga nu terug naar de krak in de muur van daarjuist en zoek de golden bug op het plafond. Gebruik je boomerang en je vind de MALE SNAIL. Ga weg uit de rechtdhoekige ruimte en ga naar de cirkelvormige ruimte.

In het midden van de cirkel zie je een grote bruine rots staan. Deze kan je opblazen met een bom. Als je ze opblaast met een bom, komt er een POE uit. Gebruik Midna om in wolf te veranderen en versla de POE.

Op de plek waar je de rots opgeblazen hebt, kun je met de wolf graven (gebruik je senses). Je komt in een Hidden Grotto. Er zijn er in het hele spel zo 21. Je moet in de gewone wereld als wolf je senses gebruiken en dan graven. Eens in de grot kun je met zowel Link of de wolf spelen. Versla al de vijanden om een beloning te krijgen. In deze grot krijg je als beloning een STUKJE HART.

Hidden grottos zijn meestal op subtiele wijze aangeduid. Ze zijn gelokaliseerd tussen 3 schedels, in een cirkel gras, onder een opgeblazen rots etc.
Reclame