Zelda Twilight Princess [website] | Zelda Skyward Sword [website]
 Algemeen
Overige


WALKTHROUGH : DEEL 1 : HET BEGIN

INLEIDING
Op deze en de volgende pagina's vind je een complete Nederlandse walkthrough van Zelda Twilight Princess.

De walkthrough bestaat uit volgende delen.

ORDON FOREST in den beginne
Kijk de eerste minuten naar de cutscenes van het gesprek tussen Link en Rusl over de levering van het zwaard. Als je de besturing krijgt over Link, ga dan naar Faro. Hij vraagt je om Epona te brengen en dan geiten te gaan hoeden bij hem. Ga daarna ten noorden van link zijn boomhut het volgende scherm in. Neem wat kleine stenen op om rupees te verzamelen, je hebt deze binnenkort nodig.

Eens je in het midden toekomt, sla je rechtsaf naar de bron waar Epona staat en bekijk het volgende korte stukje film. Spreek hierna met Ilia en neem dan wat gras en blaas erop. Dicht bij de oever vind je een roodachtige plant. Deze moet je gebruiken. Epona zal nu naar je komen. Rijd op Epona in zuidelijke richting terug naar Link zijn boomhut. Ga verder in zuidelijke richting; bergaf naar Ordon Village.

ORDON VILLAGE op weg naar ORDON RANCH
In de stad kan je wat rondlopen en babbelen met verschillende personen. Maar als je klaar bent, ga dan verder in zuidelijke richting op het zandwegeltje, kruis de rivier en ga bergop naar Ordon Ranch.

ORDON RANCH en de geiten
Eenmaal in de ranch, ga je naar Fado en er zal een cutscene starten. Hij zal je een tutorial geven over hoe je de geiten moet bij elkaar houden. Het komt op het volgende neer: Rij op Epona en rij langs achter naar de geiten toe. Ze zullen schrikken en een korte afstand weglopen van Epona. De richting waarin ze weglopen hangt af van de richting waarin je kwam aangereden met Epona. Kom je van het zuiden, dan gaan ze noordelijk lopen etc. Als ze dicht genoeg bij de stal gekomen zijn, zullen ze er automatisch in verdwijnen. Als je ze allemaal in de stal hebt, zal Fado je automatisch bij hem roepen.

Nu zal hij wat hekkens zetten voor een jumptraining met Epona. Loop rond en druk A om Epona te laten sprinten en springen. Je kan er wat rondoefenen, want het is toch wel wat anders dan de besturing in Ocarina of Time. Als je gedaan hebt met oefenen, loop in zuidelijke richting en spring over het hekken waar je vandaan kwam in het begin.

ORDON VILLAGE, SLINGSHOT & FISHING ROD
In de morgen zal je gewekt worden. Ga uit de boomhut en klim van de ladder. Spreek met de groep kinderen en ze zullen vertellen over de slingshot die verkocht wordt in de winkel. Spreek er met Colin, hij is bezig met Epona. Hij zal vertellen over een hengel die hij gemaakt heeft. Ga nu in zuidelijke richting, bergaf, het dorp in.

Eens je in het dorp bent, spreek dan met de man aan je linkerkant. Hij zal een bijennest tonen. Spreek een paar keer met hem om grappige cutscenes te zien te krijgen. Hij zal ook vertellen over de kat. Ga nu verder in westelijke richting (richting pijlers in het water bij het waterrad). Plots zal je gedwongen worden om Z-target te doen. Spreek met de man op de pijler. Klim erop en spreek met hem face to face. Hij zal je vragen naar de volgende te springen. Blaas dan op het gras zodat de vogel naar je komt. Gebruik de remote om te mikken naar het bijennest dat je daarjuist zag. Laat de vogel er naartoe vliegen. Ga daarna met de man praten die klaagde over de bijen. Hij zal je vertellen over de larven en een bottle.

Nu kun je over de brug gaan, richting Ordon Ranch. Aan je rechterkant zie je de burgemeester staan. Hij zal je vertellen over de ranch. Plots zal er een geit aangelopen komen. Sta er voor en druk op A en blijf drukken om de geit te vangen.

Nu je dit gedaan hebt, kun je gaan naar de zuid-oostelijke hoek van de kaart. Dicht bij de stroom bij Rusl zijn huis(bij de pier). Je zal zijn vrouw Uli zien. Spreek met haar om iets te weten te komen over een verloren wieg. Ga terug naar de pijlers bij het waterrad en klim erop. Spring op het dak van het huis dat er dichtbij staat. Ga verder op de 2 volgende pijlers. Neem wat gras en blaas erop. De havik zal komen. Mik dan weg van het dorp. In de verte zul je iets zien springen in het water. Zendt de havik erachter en hij zal je een wieg brengen. Breng hem terug naar Uli. Als hij in het water zou vallen, kun je de havik er opnieuw achter sturen. Als beloning zul je een vishengel (Fishing Rod) krijgen van Uli.

Ga nu naar het gedeelte van het dorp achter het waterrad en ga dan naar de pier waar de kat bij zit. Hier moet je de hengel gebruiken. Smijt de bobber in het water en zorg ervoor dat ze onder gaat. Dan wacht je tot je een vis vangt. De bobber zal ondergaan, dan moet je de remote terug naar je trekken een beetje, "FISH ON" zal op het scherm komen. Eenmaal je een vis gevangen hebt moet je de remote hard terugtrekken en zo houden. Je zult de vis binnenhalen. Druk dan op B om de aandacht van de kat te trekken. Vang daarna een 2e vis. De kat zal nu wegrennen. Volg de kat naar Seras Sundries.

Eenmaal je binnen bent in de winkel moet je de fles met melk krijgen. Hier ontvang je eerste bottle. Je moet er ook je Slingshot kopen. Als je niet voldoende rupees hebt, geen probleem. Ga naar buiten, smijt wat stenen kapot, sla wat pompoenen kapot, loop in het gras rond. Whatever maar rupees opbrengt. Bij rots waar de aap opzit vind je een blauwe rupee(5rupees). Je kan ook heel wat rupees vinden in het huis van Colin en helemaal boven op het huis van de burgemeester(een gouden rupee). Je hebt er 30 nodig om de slingshot te kopen. Als je het gekocht hebt, ga je terug naar Link zijn boomhut om je slingshot te tonen aan de kinderen.

ORDON FORREST, SLINGSHOT tutorial & WOODEN SWORD
Nadat je met Rusl gesproken hebt, neem je je slingshot en spreek je met de 3 kinderen voor je. Ze zullen je dwingen tot een kleine tutorial. Hier kun je ook de sensitivity instellen van de remote !! Volg de tutorial en raak het hoofd van de vogelschrik. Als je al de targets geraakt hebt, ga je de ladder op en ga je binnen in Link zijn boomhut. Open de kist en Link krijgt het Wooden Sword. Ga naar buiten en spreek met de kinderen. Nu moet je de zwaard tutorial volgen. Eenmaal de tutorial gedaan is, gebeurt er een plottwist. Spring op Epona en ga naar het noorden, ga constant rechtdoor naar Faron Woods.

FARON WOODS & de LANTAARN
Rij met Epona door het gras om rupees te verzamelen. Druk op A om te versnellen en spring over het noordelijke hekken. Eenmaal je aan het water komt, moet je naar het westen afbuigen. Je zult een grot tegenkomen. Ga erdoor en dood de vijanden door van Epona te gaan en ze te vermoorden met je nieuwe zwaard. Bij de splitsing ga je link tot je bij Coro aankomt, de man met het Afro kapsel. Bij hem kun je de Lantaarn kopen. Hij zal uitleggen hoe je hem moet gebruiken. Bij Coro kun je ook Lantaarn Olie kopen.

Hier is verder niks te beleven, ga terug naar de splitsing, en ga terug in de tunnel en ga nu in noordelijke richting. Je vindt Talo zijn houten zwaard of je kan het ook daarjuist al gevonden hebben. Ga verder rechtdoor de volgende area in. In deze donkere grot moet je je lantaarn uithalen om de plaats te verlichten. Ga door het gras en versla de Keese en Deku Babas. Wanneer je uiteindelijk een groot spinnenweb tegenkomt, zwier je met je lantaarn om het af te branden.

Ga nu verder tot je een T splitsting tegenkomt. Je komt eerst nog een rat tegen die je moet verslaan. Volg het rechtste pad nu. Daar zijn 10 rupees. Ga terug, volg nu het linkse pad. Je komt opnieuw een web tegen dat je moet afbranden met je lantaarn. Ga nu verder tot je op een open plek komt. Wandel wat rond en versla de vijanden. (Als je gepakt wordt door een Deku Baba, doe een spinning sword attack om vrij te komen).

Nu moet je naar de noord-westelijke hoek van deze regio gaan (de rode cirkel op de kaart). Daar is er nog een donkere grot. Er hangen Keese boven de ingang. Ga binnen, doodt de vijanden en open de kist om een small key te vinden. Er zijn ook 2 toortsen, steek deze aan en er komt nog een kist, er zit een STUKJE HART in. Ga nu terug uit de grot weg.

Ga nu naar de zuid-oostelijke regio van deze area (aangeduid door de rode cirkel). Versla de vijanden en open de poort met de sleutel die je gekregen hebt. Ga nu verder. Versla de vijanden en ga naar Trills Shop om olie te kopen of potions te kopen. Nadien ga je verder in noordelijke richting en moet je al de vijanden verslaan.

Als je een smal pad tegenkomt, zul je niet veel verder, Tale en het aapje gevangen zien in een kooi. Juist voor dit pad begint, aan de rechterkant, is er een kistje met een gouden rupee. Volg nu het pad en versla de bewakers. Ga naar de kooi, en sla erop om de kooi af te breken. Talo is nu bevrijd. Hij zal weglopen en je vragen om niks tegen zijn vader te zeggen over al deze gebeurtenissen. Dan verschijnt Rusl in een cutscene en herinnert hij je eraan dat je morgen naar Huryle moet. De volgende dag komt eraan.

ORDON RANCH en de 2e keer geiten
Na de cutscenes zul je opnieuw een herder spel moeten spelen. Roep Epona via gras of ga haar zelf halen. Ga naar Fado en speel het herder spel. Er zijn echter nieuwe regels. Er zijn 20 geiten. Je hebt een tijd van 3 minuten en de geiten kunnen aggresiever worden. Als je het spel gespeeld hebt, kun je nog wat oefenen met Epona. Anders ga je terug naar Ordon Village.

ORDON VILLAGE en de gewonde Epona
Nu moet je nog wat cutscenes bekijken met. Op het einde verlies je Epona omdat Ilia kwaad is omdat Epona gewond is. Ga nu terug naar Link zijn boomhut en je zal er Colin tegenkomen. Als je met de lantaarn in de kelder gaat van zijn Link zijn boomhut, vind je een kist met een paarse rupee(50 rupees). Ga nu naar de kinderen en geef je houten zwaard om door te mogen. Ga nu verder naar de bron waar Epona staat.

ORDON WOODS en de return van Epona
Ga naar het noorden en dan naar het oosten om de bron te vinden. Ilia zal je niet binnenlaten. Colin zal de situatie uitleggen en ze zal je uitleggen om door de tunnel te kruipen. Ga naar het zuiden en zoek de tunnel en kruip erdoor. Als je nu ook bij de bron komt, zal Ilia gekalmeerd zijn en krijg je Epona terug.

Nu komt er een grote cutscene...
Reclame